Pictorii brașoveni Ștefan Doru Moscu și Magdalena Iulia Moscu s-au alăturat campaniei "Cultura în ADN"
Cultura nu este doar în cărți, tablouri sau partituri.
Articol de Theodora Ghiorghiu, 09 Ianuarie 2025, 12:21
Este în fiecare celulă a ființei noastre. Este codul genetic care ne definește ca națiune, transmis din generație în generație.
Astăzi vă prezentăm gena picturii, cu informații prețioase despre marii pictori români care au îmbogățit cultura română cu creațiile lor.
Pictorii brașoveni Ștefan Doru Moscu și Magdalena Iulia Moscu s-au alăturat campaniei Cultura în ADN, derulată de Radio România Brașov, cu ocazia Zilei Culturii Naționale.
Magdalena Iulia Moscu:
Pot spune că întotdeauna m-a pasionat domeniul artelor. Când era mică desenam foarte mult oriunde și oricând, chiar și la școală, în timpul orelor. Și momentul în care am avut cu adevărat contact cu pictura a fost acum vreo 15 ani, când mi-am cunoscut soțul, care e artist vizual. Este pictor și sculptor, iar la el în atelier pot să spun că am învățat cu adevărat cum se pictează. Nu m-a învățat el, am furat meserie, dar datorită lui sunt pe drumul acesta. Pot spune că am cultura în ADN. La fel și băiețelul nostru.
Prin arta sa, Ștefan Doru Moscu abordează teme sociale sau politice dar și probleme culturale ale societății.
Ștefan Doru Moscu:
Începuturile în arte pot spune că au avut loc cumva în copilărie, tatăl meu fiind sculptor, artist și el la rândul lui. La început am fost cumva interesat mai mult de artiștii clasici, iar studiind acest domeniu au început să-mi placă mai mult artiștii contemporani. Am studiat arta contemporană. Aș putea spune că și eu am cultura în ADN.
Până pe 28 ianuarie puteți vizita expoziția lui Ștefan Doru Moscu, “Saw Things I Imagined”, la galeria Meron din Cluj Napoca.