10 voluntari din Turcia, Spania și Grecia s-au alăturat celor brașoveni în proiectul NO BARRIERS
Proiectul include 3 evenimente principale: Flash Mob, pe Aleea de Sub Tâmpa, Vânătoare de comori, la Lacul Noua, și "Afirmă-te prin sport".
27 Iulie 2021, 17:27
10 voluntari din Turcia, Spania și Grecia s-au alăturat voluntarilor brașoveniîn proiectul NO BARRIERS (întraducere - Fără bariere), desfășurat de Asociaţia pentru Persoane cu Dizabilităţi Fizice "Sf. Haralambie" în colaborare cu studenții de la AIESEC Brașov, în perioada 27 iulie - 21 august 2021.
"Proiectul nostru constă în organizarea de evenimente pentru persoanele cu dizabilități, care implică schimb de experiență. Voluntarii internaționali vor aduce câte o prezentare din țările din care ei vin, iar noi vom aduce prezentarea obiceiurilor românești, ce ține de cultura noastră - dansuri, mâncăruri, îmbrăcăminte, costume ș.a.m.d., după care vom avea ateliere practice - lucru manual", a spus Nicolaie Deaconescu, voluntar în Asociație.
Proiectul include trei evenimente principale: Flash Mob, pe Aleea de Sub Tâmpa (6 august), Vânătoare de comori, la Lacul Noua (13 august), și "Afirmă-te prin sport", în parcul Direcției de Asistență Socială Brașov.
"La Flash Mob vor participa voluntari alături de persoane cu dizabilități. Ne vom pregăîti pentru acest eveniment făcând repetiții la sediul Asociației, timp de aproape o săptămână și jumătate. Vânătoarea de comori, la Lacul din cartierul Noua, va dura circa o săptămână, timp în care vom experimenta și sporturi în scaun rulant - handbal, baschet și bowling, iar la final vom organiza o competiție pentru persoanele cu dizabilități: le vom împărți pe grupuri, astfel încât persoanele cu dizabilități să aibă și câte un voluntar alături care să le sprijine în competiția cu mai multe probe", a adăugat Nicolaie Deaconescu.
Brașovenii pot ajuta foarte mult aceste persoane cu dizabilități chiar și prin simpla prezență, a menționat sursa citată.
"Ar fi frumos să participe la evenimentele pe care noi le propunem, deoarece, în primul rând, interacțiunea cu o persoană cu dizabilități este lucrul cel mai important. Așa poți să vezi că ea are anumite capacități, întâmpină anumite dificultăți dar de multe ori le poate depăși și se adaptează unei competiții sau diverselor lucruri pe care noi le facem. Sau putem fi sprijiniți printr-o reacție (like, share) la postările noastre pe rețelele de socializare ori pot face donații către asociația noastră, dacă simt acest lucru. De asemenea, ne pot intermedia accesul către diverși sponsori care ne pot ajuta apoi cu produse sau premii pe care noi le putem oferi în cadrul concursurilor…", a precizat Nicolaie Deaconescu.
Asociația pentru Persoane cu Dizabilități Fizice "Sf. Haralambie" Braşov este o organizaţie non-profit care are ca scop integrarea socio-profesională a persoanelor cu astfel de probleme, promovarea sportului şi a activităţilor cultural artistice şi creşterea gradului de conştientizare a societăţii româneşti faţă de aptitudinile şi calităţile acestora.