5 trasee din Bucegi, în reabilitare la inițiativa Asociației de Bun-Simț și Atitudine Civică
Proiectul "Traseu de Bun-Simt Turistic în Bucegi", demarat în 5 iunie, ar trebui să se încheie în 5 august.
09 Iunie 2021, 11:00
5 dintre cele mai populare trasee turistice din Bucegi, frecvent abordate de iubitorii muntelui și ai sporturilor specifice zonelor montane, sunt în curs de reabilitare, la inițiativa Asociațiației Bun-Simt și Atitudine Civică.
Proiectul „Traseu de Bun-Simt Turistic în Bucegi”, demarat în 5 iunie, ar trebui să se încheie în 5 august.
„Bușteni - Piatra Arsă, Bușteni – Babele, Cabana Caraiman - Crucea Eroilor, Babele – Cabana Omu și Bușteni - Creasta Bucșoiului - Cabana Omu, sunt cele 5 trasee pe care se va interveni. Se vor reface marcajele care au fost deteriorate pe perioada iernii. Vor fi reabilitate zonele periculoase, zonele de trecere de stâncă, vor fi montate lanțuri și cabluri de susținere, iar potecile vor fi consolidate și curățate de copacii căzuți pe perioada iernii”, a spus inițiatorul campaniei Bun-Simț turistic, Cristina Predoiu.
Proiecul „Traseu de Bun-Simt Turistic în Bucegi” este realizat cu sprijinul unei companii private specializate pe articole sportive și va fi implementat în parteneriat cu Serviciul Județean Salvamont Prahova și Administrația Parcului Natural Bucegi.
O altă acțiune a avut loc în Bucegi, în anul 2019. Atunci, Sfinxul a fost înconjurat de un gard de protecție împotriva acțiunilor iresponsabile ale turiștilor care se cățărau pe acest obiectiv natural pentru a-și face poze. Un alt proiect recent al Asociației este „Adoptă o parcare”:
„Noi ne-am propus să reamenajăm toate parcările de la București până la Sibiu, considerând că DN1 este unul dintre cele mai aglomerate drumuri naționale de interes turistic din România. Pentru asta, am creat și Campania «Adoptă o parcare» pentru că toate fondurile necesare amenajării parcării sunt fonduri private. Practic, o companie privată poate adopta una sau mai multe parcări sau poate participa, alături de alte companii la reamenajarea unei parcări”, a adăugat Cristina Predoiu.
Proiectul pilot, de utilare a parcărilor cu coșuri de gunoi și montarea de panouri cu sfaturi pentru colectarea selectivă a deșeurilor, a început recent la Brașov, împreună cu reprezentanții CNAIR.
Următoarea parcare ce va intra în atenția asociației este cea de la Cotul Donului, potrivit Cristinei Predoiu. Ea a adăugat că proiectul va fi dezvoltat, în sensul că parcările vor putea fi dotate cu mai multe elemente, printre care camere de supraveghere video.