A crescut numărul brașovenilor care își asigură locuințele
Interes crescut în ultima perioadă din partea brașovenilor pentru asigurările facultative pentru locuințe împoriva dezastrelor.
20 Februarie 2023, 12:43
Interes crescut în ultima perioadă din partea brașovenilor pentru asigurările facultative pentru locuințe împoriva dezastrelor.
Speriați de seismele care au avut loc recent în Turcia, Siria, dar și în Gorj, tot mai mulți oameni vor să-și asigure casele și bunurile.
La nivel național, patru din cinci gospodării nu sunt asigurate.
“În ultimul timp, tot mai mulți brașoveni sunt interesați de încheierea unei polițe de asigurare pentru locuințe. Dacă până acum nu se gândeau să facă acest lucru, în contextul activităților seismice din ultima perioadă din Turcia, Siria, dar și din România, oamenii iau în calcul asigurarea locuințelor și a bunurilor de teama unor dezastre care s-ar putea să-i lase fără agoniseala de o viață. Asigurarea obligatorie pentru locuințe este la mare căutare. În aceste zile cererile aproape că s-au dublat după dezastru din Turcia și din Siria. Cererile pentru încheierea unei asigurări obligatorii pentru locuință au crescut în această perioadă cu până la 40%. Teama de cutremur i-a pus pe cetățeni pe gânduri. Potrivit statisticilor, din cele aproximativ 9 milioane de locuințe, doar 20 % au asigurare obligatorie. Printre motivele care eludează legea se numără lipsa banilor, neîncrederea, dar și neglijența”, a precizat agentul de asigurări, Loredana Holobâcă.
Prețurile asiguărilor variază după mai multe criterii și riscuri asigurate.
“Brașovenii au un procent de asigurare dublu față de cel din Vrancea, însă cred că cel mai sigur ar fi ca oamenii să aibă polițe pentru asigurarea locuințelor. Vorbim de polița PAD, cea obligatorie, care costă undeva maxim 120 de lei și acoperă daunele produse de inundații, cutremure sau alunecări de teren asupra locuințelor. Recomandăm însă polițele facultative. Costul poate varia undeva între 400 și 600 de lei, depinde de numărul camerelor și suma asigurată. Polița obligatorie, cea facultativă, acoperă construcțiile cu destinație de locuință, dependințele, cât și conținutul acestora, opțional, evident, pentru daune materiale cauzate de producerea riscurilor asigurate. Vorbim de calamități naturale - cutremure, inundații, alunecări de teren, furtună, vijelie, grindină, trăsnet, incendiu, explozii și multe altele”, a adăugat Loredana Holobâcă.
Sursa foto: pixabay.com