Acțiuni intense pentru diminuarea consumului de droguri și a traficului de persoane în Brașov
Acțiunile de prevenire a consumului de droguri sunt intensificate în perioada următoare.
Articol de Camelia Vlad, 01 Mai 2024, 17:29
Într-o perioadă în care turiștii ne vizitează județul în număr mare, spotul video al campaniei „Consumul de droguri ne privește pe toți”, tradus în mai multe limbi de circulație itnernațională, rulează de ceva vreme pe ecranele amplasate în spațiile de cazare, la Aeroporotul Internațional Brașov-Ghimbav și în mijlaocele de transport în comun.
Acțiunile de prevenire a consumului de droguri sunt intensificate în perioada următoare, spune cms șef de poliție Laura Pișcociu, șeful Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brașov: „Vor fi intensificate activități în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerul Afacerilor Interne, pentru prevenirea consumului de droguri și acordarea de asistență specializată. Recomandăm tuturor să fie atenți la ce se întâmplă în jurul lor, mai ales dacă participă la evenimente cu public numeros, să nu consume alcool în exces și nici substanțe psihoactive, să se hidrateze constant cu apă pentru a putea preveni orice incident nedorit. Totodată, dacă observați în jurul dumneavoastră persoane care au nevoie de ajutor, nu ezitați să cere sprijin specialiștilor aflați în teren”.
Inspector principal de politie din cadrul Agenției Naționale a Traficului de Persoane - Centrul Regional Brașov, George Gavrilă, are la rândul său câteva recomandări pentru cetățeni, localnici sau persoane aflate în tranzit prin Brașov: „Încurajăm participanții la evenimentele organizate de 1 mai și 2 mai și Sărbătorile Pascale să se bucure de timpul liber, dar să rămână în același timp în siguranță, acordând atenție potențialelor pericole și fiind conștienți de faptul că recrutarea pentru trafic poate avea loc în mediul online sau outdoor, unde se regăsește un număr ridicat de persoane și unde pot fi prezenți și indivizi cu intenții nelegitime. Având în vedere că oamenii sunt mai deschiși în astfel de contexte, există riscul de a deveni vulnerabil la pericole și de a cădea în capcana unor persoane rău intenționate, care vor profita de încredere a lor folosind metode precum manipulare, promisiunile false sau, ulterior, metoda loverboy”.
Selectarea atentă a prietenilor adăugați pe rețelele de socializare și verificarea mai atentă de către părinți a conversațiilor purtate de cei mici cu necunoscuți din mediul online sunt alte sfaturi ale polițiștilor specializați pe combaterea traficului de persoane.