ACTIVITĂȚI DESFĂȘURATE PENTRU SIGURANȚA TINERILOR
Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au organizat și desfășurat activități informativ-preventive, ce au avut ca scop prevenirea victimizării minorilor și conștientizarea copiilor și a părinților cu privire la necesitatea adoptării unei conduite preventive.
23 Iulie 2022, 11:47
La data de 22 iulie 2022, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au organizat și desfășurat activități informativ-preventive, ce au avut ca scop prevenirea victimizării minorilor și conștientizarea copiilor și a părinților cu privire la necesitatea adoptării unei conduite preventive. Activitățile desfășurate au avut la bază distracția și creativitatea, pentru a dezvolta pasiunea copiilor pentru învățare și abilitatea de a face față provocărilor, de orice natură. Polițiștii Biroului pentru Analiza și Prevenirea Criminalității Brașov, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier au fost prezenți în zona de agrement Noua - lac, unde au realizat activități interactive cu copii, părinți și bunici, cărora le-au fost prezentate principalele reguli de circulație, riscurile și vulnerabilitățile în mediul online, situațiile vulnerabile la care pot fi expuși cei mici acasă, pe stradă și în trafic.
În intervalul orar 14.00 - 16,00, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Brașov - Biroul pentru Analiza și Prevenirea Criminalității, Serviciul Rutier și Biroul Siguranță Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog - Centrul Regional Brașov și jandarmi, au desfășurat activități, în sistem integrat, pentru prevenirea delicvenței juvenile în perioada vacanței de vară, dar și a consumului de droguri, alcool și tutun în rândul minorilor aflați într-o tabăra de recreere din localitatea Timișul de Sus, județul Brașov.
Peste 1.400 de copii și 200 cadre didactice au beneficiat de informații importante, precum siguranța în vacanță, riscurile în mediul online, modalitățile prin care copiii pot evita anturajele periculoase, precum și efectele negative asociate consumului de substanțe interzise și a consumului de alcool.
Elevii au participat la jocuri interactive adaptate vârstei lor, din care au învățat cum să circule corect pe stradă, cum să se comporte în mediul online, cum să își managerieze furia și care sunt consecințele faptelor lor, plecând de la prevederile legislative în domeniu.
Prin acest tip de activități, polițiștii și specialiștii antidrog le-au adresat recomandări tinerilor referitoare la prevenirea consumului de droguri și consecințele acestora asupra sănătății, punând accent atât pe influența negativă pe care o poate avea un anturaj nepotrivit, cât și repercusiunile consumului de droguri.
Scopul acestor acțiuni, care se vor desfășura pe toată perioada vacanței de vară, este acela de a îndruma populaţia generală, în special tinerii, să își petreacă timpul liber într-un mod sănătos, ca alternativă la consumul de alcool sau droguri.