Atenție la ofertele de nerefuzat
Polițiștii brașoveni ne vertizează să fim foarte atenți la "ofertele de nerefuzat", deoarece, în cele mai multe cazuri, acestea se dovedesc extrem de păguboase.
06 Februarie 2024, 13:36
Polițiștii brașoveni ne vertizează să fim foarte atenți la „ofertele de nerefuzat”, deoarece, în cele mai multe cazuri, acestea se dovedesc extrem de păguboase.
De cele mai multe ori, se încearcă o falsă asociere cu diferite companii reale, pentru a le crește credibilitatea, cu promisiunea falsă de a obține câștiguri din investiții financiare. În concret, atacatorii crează pagini de phishing cu scopul de a fura informații private și date bancare prin abordarea directă a potențialelor victime.
„Persoanele vizate de astfel de fraude sunt contactate prin diverse canale de comunicare, rețele de socializare sau reclame, ori chiar prin intermediul apelurilor telefonice de către persoane care pretind că sunt reprezentanții unor companii de investiții di și pot înmulți sumele de bani în timp scurt”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov, agent șef principal Daniel Zontea.
Ca să nu cădem în plasa acestui gen de infractori, polițiștii ne oferă câteva recomandări.
„Ignorați email-urile, mesajele private sau campaniile promovate pe rețelele de socializare prin care vă sunt garantate câștiguri uriașe. Închideți fără ezitare apelurile care vă informează despre oferte de creditare de nerefuzat, investiții cu profituri garantate. Nu transmiteți datele personale sau copii ale documentelor de identitate prin intermediul rețelelor de socializare, nu instalați aplicații care oferă acces la distanță la cererea persoanelor care vă abordează pe dispozitivele utilizate și nu oferiți acces la dispozitivele dumneavoastră. Verificați de fiecare dată datele companiei pe care pretinde că o reprezintă, folosind datele de contact de pe paginile oficiale”, a adăugat Daniel Zontea.
Polițiștii îi sfătuiesc pe cei abordați de astfel de persoane să nu efectueze nicio plată, iar dacă au oferit datele cardului să schimbe numele de utilizator și parola și să contacteze banca emitentă. De asemenea, orice conversație e bine să fie păstrată, iar cei aflați în astfel de situații să contacteze autoritățile competente.