Avertismentele nutriționiștilor pentru masa de 1 Mai
Vine 1 Mai, iar carnea și micii la grătar vor fi ca de obicei, printre cele mai consumate preparate de mulți români.

Articol de Ruxandra Stoica, 28 Aprilie 2025, 11:42
Nutriționiștii atrag însă atenția și spun să consumăm totul cu moderație și să evităm expunerea produselor din carne prea aproape de jar, pentru că acesta este o sursă de molecule cunoscute ca fiind cancerigene.
„Să nu se pună carnea aproape de jar, pentru că acolo este vorba de niște substanțe care au potențial cancerigen și, într-adevăr, să se găsească niște soluții astfel încât carnea să nu fie chiar lipită de jarul acela. Să avem grijă la calitatea mâncării, de unde cumpărăm și cum păstrăm acea carne. O altă recomandare pe care aș face-o este să nu mâncăm carne cu carne. Adică sunt, din păcate, oameni care mănâncă mici cu muștar și pâine. Dar este greșit pentru că noi trebuie să aducem o masă echilibrată chiar și de 1 mai. Și recomandarea mea ar fi să se mănânce și o salată de crudități”, a declarat Felicia Constantin, nutritionist dietetician autorizat.
Citește și: Festivalul Filmului European ajunge la Brașov în perioada 9-11 mai