Brașovul anilor `90 evocat în romanul "Puteam fi eu"
La Biblioteca Județeană Brașov, lansarea de carte a fost întregită de muzica specifică acelei perioade, un recital folk susținut de Magda Puskas și Rareș Suciu.
15 Mai 2022, 12:59
Brașoveanca Simona Mihuțiu a revenit, în acest weekend, acasă, unde a lansat cea de-a 5-a carte pe care o semnează: "Puteam fi eu".
Lansarea, amânată inițial din cauza pandemiei, a avut loc la Biblioteca Județeană "George Barițiu", a cărei Sală Mare s-a dovedit neîncăpătoare pentru toți cei ce au vrut să-i fie alături, foști colegi, dascăli, prieteni.
"Am adus o carte nouă care este ca și copilul meu. Asistăm, acum, la botezul copilului meu, un botez care a ieșit foarte bine și cu foarte multă emoție și căldură. Un loc în care mi-am întâlnit vechi prieteni, foști colegi de liceu sau de facultate, dar și prieteni veniți de departe", a spus, emoționată, autoarea Simona Mihuțiu.
Povestea romanului se desfăşoară chiar în oraşul de suflet al scriitoarei: Braşovul, surprins în anii `90.
"Cartea este, în esență, un roman de viață. Un roman cu personaje foarte normale, foarte românești, specifice primilor ani de după revoluție, dar nu se vrea nicidecum o analiză a vieții sociale a acelei prime perioade. Este doar un pretext prin care, folosindu-se de personaje, de interacțiunile dintre ele, Simona a transpus emoțiile, trăirile specifice anilor`90, în situații deosebite, neașteptate", a precizat Paul Adrian Marcu, reprezentant al editurii.
Simona Mihuţiu a studiat la Liceul "Andrei Şaguna", apoi medicina la Cluj-Napoca, iar acum locuieşte în Oradea, unde alină şi vindecă o boală necruţătoare şi, totodată pregăteşte, la Universitatea din localitate, generaţii de viitori medici.
Evenimentul a fost întregit de muzica anilor evocaţi în carte, printr-un concert folk al artiştilor Magda Puskas şi Rareş Suciu.