Buget local la Brașov de peste 1 miliard de lei în anul 2021
Este anul cu cea mai mare alocare de fonduri pentru trecerea la un Brașov verde, sănătate și educație, iar veniturile din fondurile europene cresc cu 74%, față de 2020, ajungând la 290 de milioane de lei, a apreciat primarul Allen Coliban cu ocazia prezentării proiectului.
31 Martie 2021, 17:05
Astăzi a fost lansat în dezbatere publică proiectul de buget pentru anul 2021, cu tema „Brașovul viitorului se construiește începând de astăzi”.
Este anul cu cea mai mare alocare de fonduri pentru trecerea la un Brașov verde, sănătate și educație, iar veniturile din fondurile europene cresc cu 74%, față de 2020, ajungând la 290 de milioane de lei, a apreciat primarul Allen Coliban cu ocazia prezentării proiectului:
„Avem anul acesta o dimensiune record a bugetului general, de 1,255 de milioane de lei. Este un buget echilibrat: secțiunile de dezvoltare și de funcționare sunt aproximativ egale. În termeni populari, asta ar însemna investiții versus salarii - dar nu intră doar salariile pe zona de funcționare. Avem cele mai mari trei capitole, cele trei priorități, care se referă la tranziția către Capitala Verde a României, deci partea de «Brașov verde», partea de educație și partea de sănătate și social, care însumează aproximativ 48% din totalul bugetului“a spus primarul Brașovului.
Și pentru domeniul Sănătate au fost prevăzute fonduri. Pentru realizarea documentațiilor tehnice la Spitalul Regional Brașov vor fi folosite 670.000 de lei, din suma totală de 3 miliarde necesare acestui proiect, iar 1,2 milioane de lei, pentru documentații tehnice pentru Centre de permanență în cartiere:
„Este foarte important de spus că Brașovul, până acum, nu avea alocări semnificative, pentru că nici nu aveam un serviciu de sănătate - Brașovul ca municipiu nu are spitale în subordine, dar anul acesta avem o alocare consistentă. În primul rând avem în derulare două proiecte - spitalul regional, despre care se știe de mai mult timp și se vorbește de mai mult timp, dar și un proiect nou, de documentație tehnică pentru un al doilea spital, Spital de boli infecțioase și pneumoftiziologie. Avem aceste investiții în infrastructură spitalicească, dar deschidem totodată și un centru medical de permanență în cartiere și avem toată partea de gestionarea pandemiei, inclusiv centrele de vaccinare. Sunt, toate, lucruri noi față de bugetul pe anul trecut”, a adăugat Allen Coliban.
Proiectul a fost pus în dezbatere publică. Până în 14 aprilie, ora 12.00, brașovenii își pot exprima punctul de vedere cu privire la propunerea de buget, direct pe portalul Primăriei și, de asemenea, se pot înscrie la dezbaterea care va avea loc pe platforma ZOOM, în data de 13 aprilie.
Pentru ambele situații, la sfârșitul prezentării, doritorii au posibilitatea să completeze formularele electronice.