Campanie desfășurată la Brașov pentru combaterea traficului de persoane
Oamenii legii vor desfășura activități preventive destinate informării asupra principalelor forme de abuz și intervenția în posibilele situații de trafic.
Articol de Sorin Ţîrcă, 09 Octombrie 2024, 15:36
În perioada octombrie 2024 - iunie 2025, Inspectoratul de Poliție Județean Brașov, prin Biroul Analiza și Prevenirea Criminalității, în parteneriat cu Agenția Națională Impotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Brașov, Inspectoratul Școlar Județean Brașov și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului vor desfășura activități preventive destinate informării copiilor, tinerilor și adulților asupra principalelor forme de abuz și intervenția în posibilele situații de trafic.
”Prevenirea disputelor verbale sau fizice între colegi, comunicarea permanentă cu părinții și cu cadrele didactice, transmiterea problemelor, astfel încât situațiile să nu degenereze sunt principalele teme discutate cu elevii brașoveni. Astfel de activități vor continua pe tot parcursul anului școlar 2024-2025, întrucât este important să facilităm o comunicare deschisă și constructivă cu elevii, să le transmitem faptul că părerea lor este importantă, iar vocea le este valorizată”, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliției Brașov, agent șef principal Daniel Zontea.
În principal, polițiștii le recomandă copiilor și tinerilor să nu ofere informații referitoare la conturile și parolele personale; să aibă setările de siguranță activate, ținând conturile la modul ”privat”, pentru a nu putea fi vizualizare postările de către persoane necunoscute; să se informeze referitor la persoanele care le solicită „prietenia” și pe care nu le cunosc în realitate; să nu posteze poze, filme în ipostaze compromițătoare și să nu dea curs invitațiilor unor persoane necunoscute sau puțin cunoscute.
Traficul de persoane constituie o violare a drepturilor omului și o atingere adusă demnității și integrității ființei umane.
Respectarea drepturilor victimelor traficului de persoane, protecția acestora, precum și lupta împotriva traficului de persoane constituie obiective primordiale pentru România, care este țară de origine, de tranzit și, din ce în ce mai mult, de destinație pentru traficul de persoane.