Ce spun brașovenii despre prețul cărnii de porc
Chiar dacă suntem în Postul Crăciunului, numărul celor care cumpără carne în această perioadă este destul de ridicat.
Articol de Sorin Ţîrcă, 12 Decembrie 2024, 17:08
Brașovenii spun că prețurile au mai crescut la carnea de porc, dar sunt acceptabile, mai ales că prețurile produselor de post sunt destul de ridicate.
În doar o săptămână va fi Ignatul, ziua în care, potrivit tradiției, se tăiau porcii. În această perioadă mulți crescători taie porci pentru comercializare, dar reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor ne avertizează că este indicat să cumpărăm carnea doar din unitățile sanitar-veterinare autorizate.
Acestea prezintă garanția că produsele au fost testate și riscul de trichineloză este unul extrem de redus, deoarece carnea este controlată și oferă siguranță. Potrivit inspectorilor sanitar-veterinari, cei care consumă carne cumpărată de la persoane necunoscute o fac pe propriul risc.
Nu puține sunt cazurile în care spitalele s-au confruntat cu cazuri de toxiinfecție alimentară sau chiar trichineloză. Cei care cumpără carne din locuri neautorizate o pot duce la laborator ca să fie siguri că nu se vor îmbolnăvi.