Ceremonie militară și religioasă, în Piața Unirii
Între cei care au participat la ceremonie s-a aflat și un veteran de război, născut în 1922, Andrei Popescu.
Articol de Sorin Ţîrcă, 13 Iunie 2024, 15:10
Înălțarea Domnului este și una dintre zilele în care îi cinstim pe eroii neamului. Pornind de la gestul lui Isus Hristos, care și-a dat viața pentru întreaga omenire, eroii sunt cei care au făcut sacrificiul suprem pentru neam și țară sau pentru un ideal. Ostașii unităților militare din Brașov le-au adus un omagiu acestora printr-o ceremonie militară și religioasă care s-a derulat în Piața Unirii.
„Semnificația religioasă obligă și la comemorarea eroilor naționali. Eroii sunt cei care au luptat pentru acest popor, pentru generațiile viitoare, pentru construirea și menținerea identității naționale. Cinste și onoare, memoriei lor”, a declarat locotenent-colonel Ciprian Roman, Brigada 2 Vânători de Munte Brașov.
De semnificația sărbătorii a amintit și subprefectul județului, Ariana Bucur: „Ziua Eroilor știți că este și o sărbătoare religioasă foarte importantă pentru noi, Înălțarea Domnului. Este un moment de reflecție pentru toate sacrificiile pe care le-au făcut înaintașii noștri, chiar dacă au fost în închisori, în războaie, în lagăre de detenție și pentru sacrificiile lor cred că suntem datori să fim responsabili, să ne schimbăm atitudinea și să luptăm cu toții pentru această țară minunată căreia îi suntem datori”.
Între cei care au participat la ceremonie s-a aflat și un veteran de război, născut în 1922, Andrei Popescu.
Înălțarea Domnului se sărbătorește la 40 de zile după Paște. Înălțarea Domnului a fost un eveniment din istoria Bisericii care s-a petrecut în văzul oamenilor, în lumină şi în plină zi, pentru ca întreaga lume să cunoască că Iisus Hristos S-a Înălţat la cer cu trupul transfigurat prin Înviere.
Citește și: „Școala de vară de public speaking”, pentru copii, la Biblioteca Județeană!