Colegiul Tehnic "Maria Baiulescu" Brașov, încă în șantier
Elevii de la Colegiul "Maria Baiulescu" vor învăța, cel puțin în primele trei luni din noul an școlar, în alte unități.
04 Septembrie 2023, 16:27
Elevii de la Colegiul "Maria Baiulescu" vor învăța, cel puțin în primele trei luni din noul an școlar, în alte unități. Șantierul de reparații capitale de la colegiul lor nu a fost încă finalizat, iar lucrările sunt estimate a dura cel puțin până la finalul lui noiembrie.
"Având în vedere că sunt necesare lucrări suplimentare, s-a semnat un act adițional de prelungire a termenului până în 30 noiembrie. Vestea bună este că am reușit să modificăm, să spunem, parte din proiectul inițial. Astfel, de exemplu, ferestrele care erau prevăzute inițial a le păstra pe cele vechi la exterior și de a monta ferestre termopan la interior. Am găsit o soluție și cu avizul Comisiei de cultură, acum, toate ferestrele vor fi noi, din lemn, cu geam termopan, vom schimba pardoselile în toată clădirea, nu doar în cele care erau prevăzute în proiect. Sperăm ca la sfârșitul acestei toamne lucrările să fie finalizate și copiii să se poată întoarce în clădirea în care învață", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.
Pe de altă parte, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean - IȘJ Brașov, spun că lucrările se vor prelungi până în decembrie. Oricum, deja s-a stabilit unde vor învăța, până atunci, elevii.
Detalii, de la purtătorul de cuvânt al IȘJ Brașov, Valentin Bucur: "Reparația capitală la Colegiul Baiulescu continuă cel puțin până în luna decembrie a acestui an. Ei vor funcționa în două locații. Una este aceeași ca și anul trecut, și anume Școala Gimnazială nr. 1, de pe Cocorului, iar clasele care au funcționat anul trecut la Liceul Mureșanu vor fi transferate anul acesta la Colegiul Tehnic Transilvania, de pe Iuliu Maniu 52. Acolo, un corp de clădire a fost finalizat, tot așa, după reparații capitale. Și pentru că este singurul care la momentul acesta are excedent de spațiu, am convenit ca acele clase care au funcționat la Mureșanu să se mute la Transilvania, pentru a putea funcționa într-un singur schimb."
Lucrările pentru reabilitarea colegiului au pornit la începutul anului 2022, finanțarea fiind asigurată dintr-un proiect cu fonduri europene, semnat în 2021. Șantierul ar fi trebuit să se încheie, dar termenul de finalizare a fost modificat de mai multe ori. Și valoarea proiectului a crescut cu peste 3,8 milioane lei, astfel că acum, costul se ridică la peste 11,7 milioane lei, fără TVA.