Competiții internaționale de baschet la Sala Polivalentă. Planurile conducerii FRB
Sala Polivalentă din Brașov se află în atenția Federației Române de Baschet, care intenționează să organizeze sub Tâmpa competiții internaționale.

Articol de David Ştefan, 31 Martie 2025, 15:01
Primarul George Scripcaru s-a întâlnit astăzi cu conducerea FRB pentru a discuta ultimele detalii despre dotările pe care trebuie să le aibă sala pentru a fi omologată pentru competiții internaționale. Cu această ocazie, președintele FRB, Carmen Tocală a prezentat și proiectele pe care federația le-ar putea finanța și implementa la Brașov.
„Astăzi m-am întâlnit cu reprezentanții Federației Române de Baschet și am discutat despre Sala Polivalentă, pentru că avem nevoie de părerea fiecărei federații, să ne consultăm pe ce înseamnă criteriile și condițiile care trebuie să fie îndeplinite, când se vor finaliza lucrările, pentru a obține omologările necesare pentru fiecare ramură sportivă. O să discutăm cu toate federațiile, în așa fel încât proiectanții și executanții de la Sala Polivalentă să știe din timp cum trebuie să facă. Totodată, putem să discutăm încă de pe acum, chiar dacă suntem într-o fază de execuție, să programăm evenimente internaționale care să fie organizate aici, la Brașov, și pentru care România s-a angajat în momentul de față”, a declarat primarul George Scripcaru.
„Sala Polivalentă este importantă pentru România. Va fi cea mai mare, cu cea mai mare capacitate și este importantă pentru tot sportul românesc. Vom organiza turnee internaționale la standardele cerute, în contextul internațional în care noi ne desfășurăm activitatea. Pentru Brașov, va fi un punct de atracție în plus iar turismul sportiv va înflori mult. Veți vedea”, a explicat Carmen Tocală.
O altă temă abordată a fost cea a proiectelor pe care FRB le derulează, Brașovul fiind unul dintre orașele în care federația își dorește să finanțeze și să implementeze proiectele care au ca scop dezvoltarea baschetului la nivel de sport de masă, atât în unitățile de învățământ, cât și în cartiere, a transmis purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.
„În ceea ce privește programul național să sperăm că va fi aprobat. Acum se află în Parlament. Programul național prevede dezvoltarea sportului în cartiere și campionate în școală. Cu ajutorul domnului primar, sper să reușim să sporim baza de practicanți în Brașov și, evident, să devină pepinieră pentru echipele noastre de înaltă performanță la Liga Națională, feminină și masculină. Se va merge de la grădinițe, așa cum este peste tot în lume. Copilul, dacă este familiarizat, evident că vine către baschet. Alege baschetul pentru că începe la o vârstă fragedă. Dacă mă întrebați de ce baschetul a fost ales de multă vreme, este pentru că dezvoltă viteza de reacție, viteza de deplasare, viteza de execuție, viteza de luare a deciziei”, a completat președintele Federației Române de Baschet, Carmen Tocală.
Până în prezent s-au finalizat lucrările de construire a structurii de rezistență în proporție de 91,25%, cele la acoperișul sălii mari sunt realizate la aproximativ 90% din suprafață, și același procent este valabil și pentru sala mică. Zidăriile au ajuns la peste 40% din lucrări, instalațiile geotermale (pompele de căldură) sunt 90% realizate, iar instalațiile interioare, doar 5,25%. Din totalul lucrărilor necesare pentru acest proiect constructorul a realizat 45%, se mai arată în comunicatul Primăriei Brașov.
Citește și: Hochei: „Lupii” se luptă până la capăt