Concert special al Filarmonicii Brașov la Festivalul "Ziua Pietrei"
O excursie la Geositul Mateiaș La Vulpi, un concert de excepție cu muzică clasică și "Poveștile pământului" prezentate într-o expoziție inedită - sunt doar câteva dintre evenimentele cuprinse în programul Festivalului "Ziua Pietrei" care va avea loc în weekend, la Complexul Geologic Racoș.
18 August 2022, 13:29
O excursie la Geositul Mateiaș La Vulpi, un concert de excepție cu muzică clasică și „Poveștile pământului” prezentate într-o expoziție inedită - sunt doar câteva dintre evenimentele cuprinse în programul Festivalului „Ziua Pietrei” care va avea loc în weekend, la Complexul Geologic Racoș.
Evenimentul este organizat de Asociația Carpaterra prin proiectul Vulcanul Racoșului – resursă de dezvoltare culturală.
“Un element de noutate va fi o excursie în Geositul Mateiaș la Vulpi, un loc aproape necunoscut publicului. Este o arie protejată nouă, desemnată de noi împreună cu Primăria Racoș. Pe lângă aceasta, vom avea, zicem noi, inedit și spectaculos, demonstrații de sculptură, de olărit, live cu artiști locali, un târg de produse locale, o expoziție în Castelul Sükösd-Bethlen, dansuri, mâncare bună, băutură bună. Vă așteptăm, o să vă placă!”, a declarat managerul evenimentului, Cătălin Cantor.
Un moment special va fi creat și de Filarmonica Brașov, unul dintre partenerii evenimentului.
“Am pregătit un program care să scoată în evidență multiculturalismul Brașovului și al județului Brașov. Avem repertoriu maghiar, avem repertoriul românesc, avem repertoriu nemțesc și câteva alte surprize cunoscute deja de public, cum ar fi: Radetzky Marsch sau piese de Ceaikovski sau de Gardel. Vă așteptăm cu mare drag la un concert ieșit din comun, alături de organizatorii acestui minunat eveniment - «Ziua Pietrei»”, a spus managerul Filarmonicii Brașov, Ioan-Dragoș Dimitriu.
A cincea ediție a Festivalului “Ziua Pietrei” este susținută de administrația județeană, partener tradițional.
“Este un festival valoros aș zice, pentru că pune în evidență potențialul turistic al zonei, zonă altfel mai puțin dezvoltată a județului, în care turismul poate să facă o mare diferență. Consiliul Județean a sprijinit acest proiect cu un buget de 50.000 de lei și este deja a cincea ediție. Fiecare a fost sprijinită de Consiliu Județean”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Szenner Zoltan.