Depozitarea carburanților în recipiente neconforme este periculoasă! Controale ISU la stațiile de alimentare
Echipajele ISU vor efectua instruiri și vor verifica, printre altele, modul în care își îndeplinesc atribuțiile și obligațiile personalul și administratorii stațiilor de distribuție.
10 Martie 2022, 20:08
După ce, miercuri seara, pe mijloacele de socializare au apărut mai multe filmări cu persoane care își făceau plinul la carburanți în canistre, peturi, sticle, tomberoane sau chiar saci de plastic, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) anunță că va efectua verificări la stațiile de alimentare cu carburanți.
“Scopul acestor acțiuni este de prevenire a evenimentelor care pot fi generate prin manipularea sau depozitarea combustibilului în recipiente neconforme. Aducem în atenție faptul că alimentarea cu carburanți în recipiente neconforme crează o stare de pericol atât la nivelul stației de distribuție carburanți, pe durata deplasării autoturismelor în trafic, cât și ulterior, pe timpul depozitarii”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Brașov.
Echipajele ISU vor efectua instruiri și vor verifica, printre altele, modul în care își îndeplinesc atribuțiile și obligațiile personalul și administratorii stațiilor de distribuție.
Totodată, reprezentanții ISU reamintesc că personalul stațiilor are anumite obligații cu privire la evitarea producerii unor evenimente care să pună în pericol siguranța cetățenilor:
- interzicerea accesului persoanelor neautorizate la gurile de descărcare, în zona rezervoarelor subterane şi la autocisterna pe timpul descărcării; - distribuirea carburanţilor în recipiente transportabile din mase plastice (canistre, bidoane etc.) sau din sticlă este interzisă;
- menţinerea liberă a căilor de evacuare şi intervenţie în caz de incendiu, precum şi asigurarea accesului la mijloacele de intervenţie;
- interzicerea focului deschis şi a fumatului în zonele cu pericol ale benzinăriei;
- menţinerea în stare de funcţionare a mijloacelor de prevenire şi stingere a incendiilor existente;
- interzicerea continuării alimentarii în cazul sesizării unor scurgeri accidentale de produs sau defecte la echipamentele staţiei;
- alarmarea imediată în caz de incendiu şi alertarea serviciilor de pompieri;
- intervenţia operativă la orice început de ardere necontrolată.