DGASPC Brașov înființează trei centre de zi de consiliere și sprijin pentru copiii cu tulburări de comportament
Trei centre de zi de consiliere și sprijin pentru copiii cu tulburări de comportament vor fi înființate în perioada următoare într-un amplu proiect implementat de DGASPC Brașov.
28 Octombrie 2021, 19:11
Trei centre de zi de consiliere și sprijin pentru copiii cu tulburări de comportament vor fi înființate în perioada următoare într-un amplu proiect implementat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov. Centrele vor funcționa la Brașov, Făgăraș și Rupea și se vor adresa unui număr de minimum 110 copii și familiilor acestora.
Purtătorul de cuvânt al DGASPC, Radu Mailat, a precizat: "Proiectul «Copiii şi tinerii noştri mai aproape de comunitate» va produce o schimbare necesară şi pozitivă asupra beneficiarilor direcţi, prin oferirea de servicii care să răspundă nevoilor individuale specifice în ceea ce priveşte copiii din comunitate şi familiile acestora, operaționalizarea celor trei centre de zi de consiliere si sprijin pentru parinți si copii reprezentând un pas important în dezvoltarea, pe de o parte, a serviciilor sociale nerezidenţiale de la nivelul județului Brașov, iar pe de altă parte în prevenirea instituționalizării copiilor, prin implementarea unor măsuri de susținere pentru copiii cu tulburări de comportament, aflați în risc de separare și familiile lor"
Proiectul se adresează și tinerilor din centrele de plasament care urmează să părăsească sistemul rezidențial și vizează pregătirea acestora pentru viața independent.
"Proiectul prevede dezvoltarea unui program de asistenţă şi sprijin pentru tinerii din instituţiile de tip rezidenţial, cel puțin 30 de tineri din centrele de plasament care părăsesc sistemul rezidențial urmând să fie pregătiți pentru o viaţă independentă. Pentru fiecare dintre acești tineri vor fi identificate cursuri de calificare, programe de consiliere sau programe de pregătire pentru susţinerea examenelor de absolvire, astfel încât aceștia să aibă șansa de a se putea integra în societate după încetarea măsurii de protecție într-un centru rezidențial", a adăugat Radu Mailat.
Valoarea totală a proiectului "Copiii și tinerii noștri mai aproape de comunitate!" este de aproape 6 milioane de lei, cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul Social European, iar perioada de implementare este de 3 ani.