Din sezonul 2023 " 2024, Poiana Brașov va avea încă două pârtii cu nocturnă
Din sezonul 2023 " 2024, Poiana Brașov va avea încă două pârtii cu nocturnă - Lupului inferior și Drumul Albastru.
24 Octombrie 2022, 11:53
Din sezonul 2023 – 2024, Poiana Brașov va avea încă două pârtii cu nocturnă - Lupului inferior și Drumul Albastru.
Primăria Brașov a finalizat procedura de achiziție pentru realizarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de instalare a sistemului de iluminat pentru pârtiile de schi Lupului inferior și Drumul Albastru, prima instalație de nocturnă montată în Poiană în ultimii 40 de ani.
Investiția face parte din programul municipalității de modernizare a domeniului schiabil din Poiana Brașov, care mai cuprinde, în acest an cele 10 tunuri de producere a zăpezii artificiale, iluminatul pârtiei Drumul Roșu și instalarea unei nocturne pe pârtia Subteleferic.
În perioada următoare se mai dorește construirea unor noi instalații de transport pe cablu și amenajarea de surse noi de alimentare a lacului din Poiana Ruia.
Prin proiectul de iluminare a pârtiilor Lupului inferior și Drumul Albastru, municipalitatea dorește să extindă perioada zilnică de schi astfel încât să crească atractivitatea stațiunii.
În același timp, va scădea și presiunea existentă la mijloacele de transport pe cablu care fac legătura cu partea superioară a masivului, pentru că pârtiile dispun de telescaunul Lupului.
Pentru pârtia Lupului, va fi iluminare în regim de competiție a 880 m de pârtie de schi, formată din 35 de stâlpi metalici pentru iluminat, 53 aparate de iluminat tip proiector cu surse LED ALB, 34 aparate de iluminat tip stradal cu surse LED ALB, 12 aparate de iluminat tip proiector cu surse LED RGB. Acestea își pot schimba culoarea și pot fi folosite în cazul evenimentelor sportive. De exemplu, la premierea sportivilor ele vor fi montate în partea de jos a pârtiei.
De asemenea, vor fi montate și 8 camere de supraveghere.
Pentru pârtia Drumul Albastru, care face legătura între stația superioară a telescaunului Lupului și stația inferioară a telegondolei, proiectantul propune iluminarea în regim normal adică recreativ a 1.100 de metri de pârtie, prin amplasarea a 50 de stâlpi care au în componență 3 aparate de iluminat tip proiector cu surse LED ALB; 49 aparate de iluminat tip stradal cu surse LED ALB și 49 module de telegestiune.
Valoarea la care se va încheia contractul este de aproape 5,2 milioane de lei fără TVA, durata lucrărilor de proiectare și execuție fiind de 8 luni, dintre care 2 luni pentru realizarea proiectului tehnic și 6 luni pentru execuția lucrărilor de instalare a sistemului de iluminat.