Dincolo de aglomerația infernală, descoperiți adevărate oaze de relaxare, într-un weekend la munte
Peisaj de basm, aer curat, relaxare și timp de calitate petrecut cu cei dragi. Cam asta caută toată lumea într-un weekend la munte. Însă, de cele mai multe ori, tabloul idilic este dat peste cap de aglomerația infernală din cele mai cunoscute stațiuni din Brașov și de pe Valea Prahovei.
28 Ianuarie 2022, 15:43
Peisaj de basm, aer curat, relaxare și timp de calitate petrecut cu cei dragi. Cam asta caută toată lumea într-un weekend la munte. Însă, de cele mai multe ori, tabloul idilic este dat peste cap de aglomerația infernală din cele mai cunoscute stațiuni din Brașov și de pe Valea Prahovei.
Ei bine, noi vă propunem alternativa, locuri mai puțin frecventate de miile de turiști, dar cu o frumusețe de îți taie respirația, ideale pentru o plimbare printre nămeți, o porție zdravănă de săniuș și o ședință foto ad-hoc, de neuitat.
Pietrele lui Solomon, zonă cunoscută pentru misterioasele sale legende, poate fi locul perfect pentru o zi în aer liber. Pe lângă peisajul de poveste cu cascade, izvoare și ape susurând, podețe din lemn și derdelușuri printre nămeți, specialiștii spun că zona este încărcată cu ioni negativi care pot ameliora bolile cardio-vasculare. Tot de aici, cei care iubesc plimbările lungi, pot pleca într-o drumeție, pe drumul vechi care duce în Poiana Brașov.
Culoarul Rucăr - Bran. Da, la prima vedere ar putea părea o zonă deja foarte frecventată, însă nu și atunci când vorbim despre descoperirea locului dincolo de reclame. Așadar, pierdeți-vă pașii pe ulițele liniștite ale satului aflat la cea mai înaltă altitudine din țară, Fundata, la 1360 m. Bucurați-vă de bucatele locale și consumați caloriile pe derdelușurile din primul sat turistic din România, Șirnea, unde veți găsi și un mic muzeu al zonei. Și, dacă tot suntem în preajma Jocurilor Olimpice, trebuie să știți că aici veți găsi și una dintre torțele olimpice. Reculegeți-vă la Mănăstirea Sfinții Împărați Constantin și Elena, așezământ creat de marea actrița a teatrului românesc Leni Pințea Homeag sau Phedra României. Supranumită de multe ori și Elveția Europei de Est, zona cu ale sale creste, văi, peșteri, cascade și râuri, este ideală pentru vânătorii de fotografii unicat.
În schimb, dacă vreți să trăiți pe propria piele o călătorie prin palatul de cleștar, atunci, cu siguranță, trebuie să alegeți Comandăul, din județul Covasna. Situată la o altitudine de 1030 m, localitatea covăsneană este, de fapt, vechea graniță dintre România și Imperiul Austro-Ungar. Din orașul Covasna, unde puteți gusta renumitele ape minerale și puteți afla istoria Bălții Dracului, o fostă rămășiță vulcanică, până în Comandău, drumul prin pădure, acoperit cu zăpadă, șerpuiește ușor până la marea poartă secuiască de la intrarea în comună, după care veți pătrunde într-o altfel de lume rurală. Locul pare mai mult un cătun rupt de lume, în care îți auzi și respirația, dar simți din plin și viscolul în zilele geroase de iarnă. Altădată, era vizitat de turiști, acum doar cei care cunosc deja zonă mai vin și se bucură de o zi de relaxare la săniuș sau într-o plimbare cu sania trasă de cai.
Așadar, pentru un suflet sănătos, trebuie să învățăm să descoperim lumea din jurul nostru.