Educație financiară pentru elevi la sediul BNR Brașov
Banca Națională a României a dezvoltat mai multe proiecte prin care îi ajută pe elevi și pe tineri să facă primii pași în domeniul educației financiar-bancare.
Articol de Sorin Ţîrcă, 04 Noiembrie 2024, 14:46
Unul dintre aceste proiecte este chiar în derulare, iar elevii Liceului Vocațional de Muzică ”Tudor Ciortea” din Brașov au fost invitații zilei de luni la sediul instituției.
”Cei care ne trec pragul vor avea ocazia să vadă o parte din această clădire emblematică a Brașovului, o expoziție de bancnote și monede numismatice și încă o expoziție de tablouri în acuarela unui pictor brașovean. Toate grupurile de elevi primesc informații relevante despre roluri și funcțiile specifice instituției noastre, diferența dintre o bancă centrală și o bancă comercială; ce poate și ce nu poate face o bancă centrală, despre economisire, creditare, dobândă, istoria monedei naționale”, a explicat reprezentantul BNR Brașov, economistul Dorin Puiu.
Profesorii consideră că este important ca orice tânăr să cunoască noțiuni despre bani și gestionarea acestora.
”Am organizat, practic, acest curs de educație financiară în colaborare cu Banca Națională a României, tocmai pentru că ei sunt ani terminali de liceu, sunt clasa a 12-a și am considerat că, indiferent de meseria pe care vor alege să o urmeze mai departe, e foarte important să știe să-și gestioneze finanțele”, a spus profesoara Mădălina Musteață Dobrescu.
Pentru elevii din clasa a XII-a a fost o experiență nu numai utilă, ci și plăcută:
Programul „Să vorbim despre bani și bănci” se derulează la toate cele 19 filiale ale Băncii Naționale a României, a fost inițiat în 2011, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale.