Elevii brașoveni au început, azi, cursurile
Aproximativ 90.000 de elevi și copii de grădiniță din județul Brașov au revenit la cursuri în noul an școlar.
11 Septembrie 2023, 12:52
Aproximativ 90.000 de elevi și copii de grădiniță din județul Brașov au revenit la cursuri în noul an școlar.
Cei mai încântați sunt copiii din clasele pregătitoare, dar și cei mai mari, care au așteptat cu nerăbdare revederea cu colegii și doamna învățătoare.
Emoții au avut azi și părinți:
La festivitatea de deschidere a noului an școlar, printre copiii, părinții și profesorii de la Școala Nr. 19 din Brașov s-a aflat și ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Veștea.
“Am considerat de cuviință ca a începutul anului școlar să mă găsească acasă, la Brașov. Este un moment pe care îl trăiesc nu doar din perspectiva unei persoane care a lucrat în administrația publică locală și astăzi este ministru, ci și din perspectiva părintelui, care are doi elevi, care astăzi încep noul an școlar. Unul dintre ei va avea chiar un examen extrem de important la finele acestui an. Le urez tuturor copiilor multă putere de muncă, energie, să își atingă toate obiectivele pe parcursul acestui an școlar, iar părinții lor să fie sănătoși și să aibă grijă să-i îndrume cum se cuvine pe acești copii”, a spus Adrian Veștea.
Anul şcolar 2023 - 2024 se va desfăşura sub prevederile noii Legi a învăţământului preuniversitar.
În plus, pentru dascălii de la Școala nr. 19 din Brașov, anul acesta vine și cu unele provocări:
“Provocările cele mai mari sunt copiii, în sensul că sunt extrem de mulți și Școala 19 a devenit neîncăpătoare. În total, avem un număr de 1192 de copii, per total, organizați în două schimburi. Devine din ce în ce mai greu să ne organizăm în aceste două schimburi și să aducem copii dimineața. O altă provocare o constituie elevii audienți. Avem 23 de copii audienți ucraineni și trei în așteptare, ceea ce iar a fost o problemă pentru noi, în repartizarea lor în clase. Am încercat pe cât s-a putut să punem câte doi copii în clasă. Am zis că poate unul din ei vorbește română, altul nu. Din păcate, majoritatea nu vorbesc nici română, nici engleză, ceea ce va fi o provocare pentru ei, în primul rând și pentru profesori”, a spus directoarea unității de învățământ, Adriana Știucă – Lefcencu.
Anul şcolar 2023-2024 are o durată de 36 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 31 august 2024.
Sursa foto: Radio România Brașov FM