Evenimente de toate felurile, astăzi, la Brașov
V-ați decis deja cum vă veți petrece după-amiaza și seara în Brașov? Dacă nu, vă oferim noi câteva sugestii.
01 Aprilie 2023, 13:43
V-ați decis deja cum vă veți petrece după-amiaza și seara în Brașov? Dacă nu, vă oferim noi câteva sugestii.
Începem cu expozițiile temporare. Săptămâna aceasta a fost vernisată la Muzeul de Etnografie expoziția temporară "Lăzile de zestre ale bunicilor". Expoziția își propune să aducă în atenția publicului un segment specific zonei transilvănene, și anume pictura pe mobilier, un meșteșug a cărui perioadă de înflorire a fost în secolele XVIII - XIX. Lăzile de zestre, fie ele "lăzi de Brașov", fie lăzi realizate de tâmplarii sași din zona Rupea sau de ceangăii din zona Săcele, ne vorbesc despre oameni, despre comunitate, despre meșteșug, despre gusturi, ne înfățișează caracteristicile ornamenticii specifice fiecărei etnii sau zone, dar și influențele sau adaptările, ne dezvăluie lumea în care au apărut și pe care au marcat-o.
De la ora 18.30, Opera Brașov are programat spectacolulul Rigoletto de Verdi. Dirijor este Shizuo Z Kuwahara din Japonia iar regia artistică este semnată de italianul Matteo Mazzoni. Acest spectacol se joacă cu casa închisă.
De la ora 19.00, Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov vă invită la spumoasa comedie "Mincinosul" de Carlo Goldoni, în regia lui Vasile Nedelcu. "Piesa lui Goldoni este o capodoperă a genului: scene de antologie, intrigă condusă cu abilitate, comic debordant… Dragoste, poezie, dramă… toate într-o piesă!"
Tot de la ora 19.00, Centrul Cultural Reduta găzduiește trupa E-an-na care va lansa albumul "Alveolar". Albumul a fost înregistrat în diferite părți ale țării, în condiții destul de dificile cauzate de pandemie, dar cu o hotărâre neclintită de a duce lumea E-an-na la următorul capitol din poveste. Existența acestui album ar fi fost imposibilă fără susținerea fanilor prin campania de crowdfunding. Exprimându-se natural prin piese de folk, modern metal și interpretări unice ale unor piese tradiționale românești mai puțin cunoscute, E-AN-NA au reușit să adune o bază numeroasă de fani din toate colțurile Europei.
De la ora 19.00, Asociația Kyrios şi Transylvania Byzantine Music Festival vă invită la Biserica Schimbarea la Față de la Micșunica pentru primul eveniment muzical din cadrul Festivalului Internațional de Cultură și Arte Transylvania Byzantin. Concertul psaltic "Iată, Mirele Vine", aflat în acest an la ediția a IV-a, vine în întâmpinarea credincioșilor ca un îndemn care să ne așeze și să ne odihnească lăuntric în perioada de adâncire a Postului Mare.
De la ora 19.00, la hub-ul Ora0 este programat one woman show-ul "Adevarata poveste a Spânului", cu si de Cristina Bordeanu. Cristina Bordeanu este o tanara actrita, absolventa a Facultatii de Teatru si Film, UBB, Cluj-Napoca, in 2022. Brasoveanca fiind, s-a intors acasa pentru a contribui la fructificarea peisajului cultural brasovean.
De la ora 20.00, iubitorii de hochei se întâlnesc pe Patinoarul Olimpic pentru a susține echipă favorită. Pe gheață vor evolua Corona Brașov - ACSH Gheorgheni într-un meci ce contează în Campionatul Național de hochei pe gheață. Brașovul se află pe primul loc în clasamentul national cu 58 de puncte urmați de cei de la Gheorgheni la numai un punct distanță. Lupii intră pe gheață cu un moral ridicat după ce au bătut Steaua cu 5 la 3 în ultimul meci.
De la ora 20.30 la Biserica Romano- Catolică de pe strada Mureșenilor este programat concertul pascal Johannes Passion / Oratoriul Patimile după Ioan de Johann Sebastian Bach, spectacol în an jubiliar al Corului Bach al Bisericii Negre. Urmând tradiţia de a acompania diferitele sărbători religioase prin intermediul muzicii, în Săptămâna Mare a anului 2023, ansamblul Capella Coronensis, soliști și Corul Bach al Bisericii Negre, din Brașov, sub bagheta lui Steffen Schlandt, vor aduce în fața publicului una dintre cele mai apreciate compoziții de Johann Sebastian Bach: Patimile după Ioan.
De la ora 21.00, cel mai mare club de rock din oraș găzduiește concertiul celor de la Timpuri Noi. Timpuri Noi este unul dintre simbolurile rock-ului românesc al ultimelor decenii și, în formula actuală, este vocea rockului cu mesaj puternic, elaborat, inteligent și acid. De la înființare până în 1991, Timpuri Noi a fost ceea ce se numește o trupă underground, în special datorită versurilor și subiectelor abordate în piese, considerate subversive de către regimul comunist.
Seara se poate încheia în mai multe locuri din oraș. Clubul The Square are programată o petrecere Dub, DnB și Reggae, la Barrique, jazzul este hrana sufletului, a emoțiilor și a stării de bine, la Alpin în Poiană, este programată petrecerea Oldies Disney Party By UNKWN SOCIETY, iar fiind 1 aprilie, Nagu vă invită la cel mai tare party din oraș - "April Fools Party" la Krune.