Expoziție de carte cu bucate, la Biblioteca Județeană
Un meniu boieresc sau un meniu milităresc. O masă copioasă sau una mai ușoară. Rețete din alte vremuri le veți găsi înscrise-n cărți, expuse la Biblioteca Județeană "George Barițiu", în sediul central.
16 Aprilie 2019, 11:29
Un meniu boieresc sau un meniu milităresc. O masă copioasă sau una mai ușoară. Rețete din alte vremuri le veți găsi înscrise-n cărți, expuse la Biblioteca Județeană „George Barițiu”, în sediul central.
Expoziţia cuprinde publicaţii despre arta culinară din România, începând cu cărţi de bucate şi ştiinţa gastronomiei, continuând cu poveşti din bucătărie sau experienţa intelectualilor la cratiţă.
Volumele sunt însoțite de cărţi poştale ilustrate cu restaurantele şi terasele vechiului Braşov, documente vechi, meniuri din primul şi al doilea război mondial, precum şi câteva obiecte din vesela veche şi nouă folosită de braşoveni.
Ideea expoziției a apărut după ce bibliotecarii au fost solicitați despre o rețetă mai veche. Căutând în fondul de carte existent, au scos la iveală mai multe rețetare și volume, din gastronomia internațională.
Expoziția se axează, însă, pe meniurile din Brașov, din perioada secolelor 18-20.
Evenimentul are loc în cadrul Săptămânii naţionale a bibliotecilor, desfășurată în perioada 15-19 aprilie, sub egida Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România.
Această expoziție este mai degrabă un antrenament, dat fiind că Sibiul va fi, în luna mai, capitala gastronomică regională.
Expoziția poate fi vizitată până în 1 iunie.