Familiile în care sunt copii cu nevoi speciale, invitate la „Galeria Terapiilor”
Gala Terapiilor este organizată în parteneriat cu DGASPC Braşov, care are evidența copiilor cu dizabilități.
Articol de Camelia Vlad, 22 Mai 2024, 15:17
Familiile în care sunt copii cu nevoi speciale, din Brașov, sunt invitate la „Galeria Terapiilor”. Ajuns la a III-a ediție, evenimentul filantropic va avea loc în perioada 24-26 mai, în fiecare zi începând cu orele 9.00, la sala IAR 80 din cartierul Coresi.
Ce se va întâmpla acolo ne spun organizatorii evenimentului, Endre și Corina Csato, de la Asociația „Albert și zâmbete”, părinții unui copil cu nevoi speciale: „Prin acest eveniment încercăm să dăm comunității, familiilor cu copii cu nevoi speciale, terapeuților, specialiștilor care sunt în jurul acestor familii, toate instrumentele și energia, motivația care să-i ajute să dezvolte potențialul acestor copii. Sunt 3 zile destinate terapeuților părinților pentru că dacă un copil cu nevoi speciale vrem să fie bine, trebuie să avem grijă și de părinți. Și ziua de 26 mai, ziua dedicată speakerilor motivaționali”.
Gala Terapiilor este organizată în parteneriat cu DGASPC Braşov, care are evidența copiilor cu dizabilități.
„La nivelul județului Brașov, la data prezentă, avem 1935 de copii cu dizabilități, cu certificate de încadrare în grad de handicap. Totodată, sprijinim și cu serviciile de specialitate din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov, respectiv cu cele două centre de zi care sunt licențiate și oferă servicii de specialitate. Oferim servicii atât medicale, kinetoterapie, masaj, psihoterapie, consiliere educațional, de logopedie”, a declarat directorul instituției, Julieta Gârbacea.
Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Braşov (CJRAE) va participa la acest eveniment cu standuri la care se vor afla 32 de specialiști în educație, precum consilieri școlari și logopezi care vor asigura consiliere pedagogică.
„Vor asigura consiliere psihopedagogică prin activități de intercunaștere, auto-cunoaștere, dezvoltare emoțională, socio-emoțională, precum și terapia tulburărilor de limbaj. Așteptăm un număr cât mai mare de părinți cu copii cu cerințe educaționale speciale, dar și părinți cu copiii tipici. Noi dorim să facem activități împreună pentru a sensibiliza și pentru a dărâma, să zic așa, barierele de prejudecăți și de discriminare”, a punctat reprezentantul CJRAE, Camelia Bazgan.
Citește și: Înscrieri în cea de-a opta ediție a Galei Premiilor pentru Directorii Anului