Festivalul de Operă, Operetă și Balet 2022 începe cu o premieră și se va încheia tot cu o pemieră
Festivalul de Operă, Operetă și Balet, ediția a 19-a, debutează sâmbătă, 29 octombrie, cu o premieră de balet pentru copii: "Petrică și lupul", pe muzică de Serghei Prokofiev.
26 Octombrie 2022, 18:46
Festivalul de Operă, Operetă și Balet, ediția a 19-a, debutează sâmbătă, 29 octombrie, cu o premieră de balet pentru copii: „Petrică și lupul”, pe muzică de Serghei Prokofiev.
Spectacolul este sold-out, iar o noutate va fi faptul că, alături de artiști, vor evolua pe scenă și copiii care au urmat cursurile de balet ale Operei Brașov.
Pe parcursul Festivalului, care va dura aproximativ o lună, Opera Brașov a pregătit și alte evenimente speciale pentru melomani.
“Pentru prima oară pe scena noastră va fi «Otello», un titlu important, un titlu pe care noi nu îl avem în repertoriu. Bucuria este cu atât mai mare cu cât rolul titular va fi interpretat de Kristian Benedikt, unul din primii 3 tenori ai lumii. Acest spectacol deja este sold out. Și spectacolul din săptămâna următoare, cel al Operei din Constanța, m-am uitat și mai erau vreo 7-8 bilete. Gala este un eveniment extrem de frumos, important și va avea o amploare extraordinară, pentru că, pentru prima oară (...) soprana Elena Moșuc va fi pe scena Operei din Brașov; un nume extrem de important, cu o rezonanță internațională, un nume pe care publicul brașovean va avea ocazia să-l vadă pe scena noastră”, a precizat directorul artistic al Operei Brașov, Mihai Irimia.
Tradiția instituită de 18 ani va continua și la ediția a 19-a, iar Festivalul se va încheia cu o premieră, prezentată în două seri consective, cu două distribuții diferite.
Titlul ales anul acesta este „La Calul Bălan”, programat în 26 și 27 noiembrie.
“Este un spectacol antrenant, vesel. De ce să nu încheiem acest festival într-o notă veselă, de bucurie, în care veți observa cum muzica lui Ralph Benatzky se transformă; se transformă într-un musical în care toți soliștii vor dansa. Asta a fost ideea mea și asta a fost provocarea: cum transform această operetă, - care este considerată operetă - dar muzica este foarte melodioasă, orchestrațiile sunt de musical. Cumva, Ralph Benatzky face trecerea spre musical și aceste melodii, în 1930, după ce a fost premiera, au devenit șlagăre. Lucrul pe care mi-l doresc cel mai tare, la sfârșitul acestei premiere este să plece publicul fredonând, zâmbind, fredonând și, de ce nu, în ritm de pași de dans”, a spus regizorul spectacolului, Iulian Sandu.
Brașovenii care vor să participe la spectacole trebuie să se grăbească, pentru că mai sunt puține bilete disponibile, pentru unele dintre reprezentații.