Fostul Cinema Popular se transformă în sala de spectacole Apollonia Popular
Cu această ocazie, publicul brașovean este invitat la un spectacol-eveniment în premieră, organizat de Centrul Cultural Apollonia.
Articol de Camelia Vlad, 02 Octombrie 2024, 12:59
După mai bine de 20 de ani în care a stat închis, timp în care a avut parte de un proces complex de reabilitare, fostul Cinema Popular de pe str. Mureșenilor nr.7 își redeschide ușile în weekend.
Cu această ocazie, publicul brașovean este invitat la un spectacol-eveniment în premieră, organizat de Centrul Cultural Apollonia. Atât sâmbătă cât și duminică, de la ora 19.00, pe scena Apollonia Popular, noua denumire a sălii de spectacole, se va juca piesa „Viața mea din flori”, după opera lui Cristian Popescu, în regia lui Gavriil Pinte, în interpretarea actorului Florin Coșuleț, totodată managerul Centrului Cultural Apollonia:
"Referitor la premiera artistică, este vorba despre un spectacol de teatru neconvențional, să spun așa, pentru că e un pic altfel. <Viața mea din flori> se cheamă, în regia lui Gavriil Pinte, după un text excepțional al lui Cristian Popescu. Rar mi-a fost dat să joc după texte atât de frumoase. Foarte frumos, de o poezie aparte și plin de umor, o confesiune foarte profundă, foarte spectaculoasă, un amestec de cuvinte, de situații, de puncte de vedere, chiar este cu totul excepțional".
Înainte de a intra la spectacol, publicul va putea admira și expoziția organizată în foaier, cu lucrări din colecția familiei Țaroi. De altfel, sala de spectacole Apollonia Popular va intra în circuitul vieții culturale brașovene în acord cu misiunea Centrului Cultural Apollonia, „Cultura la mare înălțime în Brașov”, spune Florin Coșuleț:
"Noi nădăjduim să putem să creăm o anumită frecvență din punct de vedere al programului artistic. Spațiul se pretează și la concerte mai mici, nu intră așa de multă lume, adică maxim 200 de persoane înăuntru. Și nu poți să faci super concerte, ca pe stadion. Dar se pot face niște lucruri foarte frumoase și foarte intime, pentru că te poți bucura ca și spectator de respirație artistului și invers bineînțeles. Comunicarea se face mult mai firesc și mult mai profund".