Gala Recunoștinței unește comunitățile brașovene
Zeci de angajaţi din instituţiile care oferă servicii sociale în Brașov, patroni de firme şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale au participat, aseară, la Gala Recunoştinţei.
Articol de Camelia Vlad, 06 Decembrie 2024, 13:22
Evenimentul, ajuns la ediția a doua, a fost organizat de trei asociații care sprijină persoanele cu nevoi speciale: Asociaţia de servicii sociale SCUT, Asociaţia Rază de Speranţă și Asociaţia Sf. Haralambie.
Lucrurile bune trebuie promovate, pentru a atrage alte lucruri bune, spune președintele Asociației SCUT, Maricel Maroti:„Am considerat că în Brașov e bine să vorbim și de bine și atunci am căutat să găsim acele lucruri bune care trebuie promovate pentru a atrage alte lucruri bune în comunitate. Asociația ajută comunitatea prin serviciile sociale pe care le desfășoară în județul Brașov. Vorbim aici de două servicii sociale, unul dedicat în general familiilor defavorizate, cu accent pe copiii proveniți din centre de plasament, și al doilea serviciu e cel dedicat persoanelor cu probleme de sănătate mintală”.
La rândul său, președinta Asociației Rază de Speranță, Diana Niță, care promovează și apără drepturile persoanelor cu tulburare de spectru autist și cu tulburări asociate, precizează că scopul evenimentului Gala Recunoștinței este de a uni comunități: „Ne-am hotărât să dăruim ceva comunității. În primul rând, să ne cunoască, să știe că suntem și, cel mai important, să demonstrăm că suntem un catalizator al comunității. Astfel, conceptul evenimentului a venit să unească cele trei forțe pentru care noi coexistăm, vorbim despre autoritățile publice locale, vorbim despre sponsori și oamenii de bine, donatorii individuali și, de asemenea, partenerii din instituțiile de învățământ, GAL-urile locale sau alte asociații comunitare care ne sprijină proiectele independente”.
Primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, prezent la eveniment, consideră că serviciile sociale de care comunitățile brașovene au nevoie devin mai eficiente dacă asociațiile colaborează cu administrațiile publice locale.
„Putem să stabilim împreună proiecte, care sunt necesitățile celor la care se adresează ei. Trebuie doar să armonizăm, să colaborăm foarte bine împreună, să facem în așa fel încât să sprijinim acele inițiative care se adresează celor care sunt în nevoi și care au până la urmă problemele cu care se confruntă și care sunt în responsabilitatea noastră ca și administrație publică locală. Dar, aceste asociații care generează astfel de activități pot să completeze ceea ce facem noi sau putem să stabilim împreună care sunt cele mai bune soluții, în așa fel încât să rezolvăm multe dintre problemele oamenilor care au nevoie de noi”, a declarat primarul George Scripcaru.
Citește și: Brașovul va avea, de anul viitor, primele 25 de ecoinsule subterane pe domeniul public