Ideea a doi studenți de la Universitatea "Transilvania": Basme terapeutice personalizate
Radu Lepădatu și Mădălina Borota, de la Facultatea de Matematică-Informatică, au creat o platformă intuitivă în care sunt generate povești cu și despre copii, în funcție de datele pe care le vor oferi părinții lor.
25 Iulie 2022, 11:41
Basme terapeutice personalizate. Asta vor să ofere doi studenți ai Universității Transilvania.
Radu Lepădatu și Mădălina Borota, de la Facultatea de Matematică-Informatică, au creat o platformă intuitivă în care sunt generate povești cu și despre copii, în funcție de datele pe care le vor oferi părinții lor.
A fost o idee pe care cei doi vor să o transforme într-un start-up ce va fi lansat în curând.
„Avem o echipă de psihologi care compun basmele terapeutice pentru noi şi, împreună cu o platformă intuitivă, personalizăm aceste basme, în funcţie de nevoile şi problemele copiilor. Comanda se efectuează în 3 paşi simpli: părintele, care este clientul nostru, trebuie să aleagă mai întâi nevoile copilului, apoi să personalizeze caracterul, iar ultimul pas este să confirme şi să comande. Ideea a pornit de la personalizarea unor cărţi, aveam în cap să personalizăm nişte cărţi, în funcţie de numele copiilor. Ulterior, am dat peste basmele terapeutice, într-o conversaţie cu un psiholog, şi am făcut o legătură - să le personalizăm pentru copii. Basmele au un impact foarte mare asupra copiior, iar în momentul în care copilul se identifică şi cu personajul principal din poveste, impactul este şi mai mare”, a explicat Radu Lepădatu.
Cei doi au au lucrat pentru acest proiect timp de 6 luni. Deja există un set de basme, creat în baza unor răspunsuri de la părinți.
„De exemplu, avem câteva nevoi, pe care le-am ales în funcţie de feedback-ul primit de la părinţi, adică am întrebat aproximativ 100 de părinţi cam ce nevoi au identificat la copiii lor, de exemplu că stau prea mult pe telefon sau mănâncă prea mult fast-food, iar în funcţie de acestea, noi am creat câteva basme, pe care le personalizăm. Părintele va primi şi el, la rândul lui, un ghid, astfel încât să-l poată ajuta pe copil să se dezvolte într-o direcţie bună”, a adăugat Radu Lepădatu.
Cu această idee, Mădălina și Radu au participat, cu sprijinul Societății Antreprenoriale Studențești UNITBV, la programul de mentorat Innovation Labs, unde au fost mentorați de antreprenori și au fost învățați cum să-și concretizeze ideea într-un business.
Proiectul lor a ajuns în finala națională și urmează a fi prezentat și la București.
Site-ul basme-terapeutice.ro este acum în faza de prototip.
Sursa foto: Facebook / Universitatea TRANSILVANIA din Brasov