Încă o zi de tabără medievală în „Brașov, cetatea noastră”
Brașovenii și turiștii aflați în orașul de la poalele Tâmpei sunt așteptați și astăzi la tabăra medievală care, începând de vineri, a dat din nou viață impresionantului patrimoniu material și imaterial al Brașovului.
Articol de Camelia Vlad, 11 August 2024, 17:10
Festivalul istoric „Braşov, cetatea noastră!” a cuprins vechile fortificații și centrul istoric, turnurile, bastioanele și Cetățuia de pe Dealul Straja.
Vizitatorii pot asista la reconstituiri istorice, cu grupul Terra Ultrasilvana și pot asculta muzică medievală cu Cimpoierii din Transilvania.
Târgurile de meșteșuguri sunt presărate cu ateliere meșteșugărești și jocuri medievale.
”Avem tabăra medievală cu demonstrații de dueluri și expoziții de armuri interactive cu publicul. Sunt dornici oamenii să pună mâna pe o spadă, pe o sabie, să se joace cu ele. Avem o serie de meșteșugari în Piața Sfatului, olari și cioplitori. Îi puteți vedea jos, lângă scenă. Orice societate când ajunge la un impas se întoarce la valorile din trecut și asta cred că e important”, ne-a spus președintele Asociației Terra Ultrasilvana, Valeriu Bumb.
O invitație la tabăra medievală vine și de la unul dintre membrii trupei Cimpoierii din Transilvania, Peter Moynahan: â
”Vă invităm la o reprezentație cu cimpoierii din Transilvani. Ținând cont de faptul că sunt mulți turiști fie din țară, fie din alte țări, în momentul în care noi scoatem cimpoaiele, acolo se adună lume oriunde ai fi”.
Proiectul „Brașov, cetatea noastră!”, prima ediție în acest an, este implementat de către Asociația ”Grupul de Reconstituire Istorică Terra Ultrasilvana” în parteneriat cu Asociația Transilvania Medievală, Asociația Produs în Bistrița-Năsăud, Asociatia de Servicii Sociale SCUT Brașov și este cofinanțat de Primăria Municipiului Braşov.
Citește și: În această noapte are loc maximul curentului de meteori Perseide