„Întrecerea gulașurilor”, în weekend, la Cobor
Se pregătesc ceaunele pentru „Întrecerea gulașurilor”, la Ferma de Biodiversitate Cobor. Evenimentul, la a doua ediție, este organizat de Fundația Conservation Carpathia și se va desfășura sâmbătă.
Articol de Camelia Vlad, 11 Octombrie 2024, 11:25
Opt echipe de bucătari entuziaști, din toată țara, își vor sufleca mânecile și vor transforma carnea de Sură de stepă, crescută organic la fermă, în gulaș, realizat după propria rețetă, cu secrete numai de ei știute.
Fiecare echipă va încerca să aducă o bucățică din creativitatea sa și se va întrece pentru a câștiga titlul de… „Cel mai bun gulaș”.
Ce alte surprize au pregătit organizatorii ne spune directorul de comunicare al Fundației Conservation Carpathia, Victoria Donos:
Evenimentul începe dimineața cu echipele care își pun pe poziții ceaunele și încep să-și prepare gulașul, iar publicul larg este invitat să vină și să trăiască o experiență cât o zi de toamnă frumoasă aici, la Ferma de Biodiversitate Cobor. Să nu uităm că toată lumea va gusta și va mânca pe săturate gulaș, preparatul vedetă al zilei. Dar cei care poate își doresc și altceva, să știți că echipa de la Ferma de Biodiversitate Cobor va face și alte bunătățuri tradiționale, care vor putea fi achiziționate acolo, pe loc.
Și copiii vor contribui la buna desfășurare a evenimentului, spune Victoria Donos:
Am pregătit o competiție cu activități specifice unei gospodării de la țară, îi vom pune să dejghioace știuleți, să aranjeze surcele, să selecteze diverse semințe și totul într-o competiție pe care noi am numit-o uliță a copilăriei. Vom mai avea în cadrul evenimentului un atelier de gătit cu chef Liviu Preda, vom mai avea un moment muzical cu o fanfară din comunitate.
Intrarea este 80 de lei pentru adulți și 40 de lei pentru copii. Micuții sub 7 ani pot participa gratuit. Prețul biletului include gulașul din Sură de stepă, turul de fermă și activitățile destinate întregii familii.