"Întrecerea gulașurilor", la Cobor
În 14 octombrie, în satul Cobor, comuna Ticuș, din județul Brașov se încing ceaunele la "Întrecerea gulașurilor", un eveniment cu gust bun, de savurat împreună cu prietenii și întreaga familie.
13 Septembrie 2023, 11:03
În 14 octombrie, în satul Cobor, comuna Ticuș, din județul Brașov se încing ceaunele la "Întrecerea gulașurilor”, un eveniment cu gust bun, de savurat împreună cu prietenii și întreaga familie.
Șapte echipe se vor întrece în prepararea celui mai gustos gulaș.
Ingredientul vedetă va fi carnea de „Sură de stepă”, o rasă de vite cu o istorie de peste 500 de ani în Europa.
Participanții la eveniment se vor bucura de o varietate de gusturi și arome, vor putea să decidă care este cel mai bun gulaș și vor petrece o zi frumoasă în natură.
Evenimentul este organizat de Ferma de Biodiversitate Cobor și Fundația Conservation Carpathia.
„În cadrul evenimentului, paralel cu concursul de gătit, de întrecere a gulașurilor, familiile participante vor avea posibilitatea să viziteze satul Cobor, să participe la activități de «treasure hunt» (n.r. vânătoare de comori) și nu în ultimul rând, să facă tur de fermă. Participanții vor avea posibilitatea, după ce echipele au terminat de gătit, să guste gulașul pregătit și să voteze pentru premiul publicului. Cum spuneam, în cadrul acestui eveniment așteptăm să participe atât familii, cât și persoanele interesante de gătit și de a pregăti un gulaș tradițional”, a precizat managerul Afaceri Verzi în cadrul organizației, István Szabó.
Perioada de înscriere pentru echipe este 12 septembrie - 10 octombrie, prin completarea formularului de înregistrare care poate fi găsit pe platforma online a fundației Conservation Carpathia.
Biletele sunt disponibile pe iaBilet.ro, iar accesul copiilor până la 6 ani este gratuit.
Criteriile de participare pentru echipele care se înscriu la concursul de gătit sunt:
• Pot participa 7 echipe formate din minim 3 și maxim 5 persoane, care au împlinit 18 ani la momentul începerii ,,Întrecerii Gulașurilor". Înscrierea și participarea echipelor la concurs este gratuită.
• Fiecare persoană din echipele înscrise în competiția de gătit va prezenta în dimineața evenimentului, în mod obligatoriu, o adeverință de la medicul de familie (sau medicul specialist), care să ateste faptul că este apt pentru a pregăti, găti și servi mâncare.
• Este necesară demonstrarea provenienței ingredientelor si a produselor folosite (în afara cărnii de Sură de stepă care va fi oferită de organizatori), a calității acestora prin prezentarea: certificatului de proveniență, a declarației de conformitate, factură, bon fiscal și /sau copie certificat veterinar.