La ce au apelat brașovenii pentru a se apăra de boli în perioada pandemiei?! (AUDIO)
Farmaciștii au făcut consiliere cu pacienții pentru a evita efectele adverse cauzate de excesul de imunostimulatoare.
14 Iunie 2021, 14:39
Vitaminele C și D, magneziul și produsele apicole par să fi fost cele mai populare suplimente cu ajutorul cărora brașovenii au încercat să depășească stresul cauzat de pandemie (Audio atașat). Acestea sunt percepute ca fiind în strânsă asociere cu nivelurile de energie şi vitalitate simţite atât la nivel fizic, cât şi la nivel psihic.
Farmaciștii au făcut consiliere cu pacienții pentru a evita efectele adverse cauzate de excesul de imunostimulatoare.
„Noi la fiecare eliberare de supliment am menționat doza maximă, am explicat cum trebuie să le administreze. Am făcut foarte multă consiliere în perioada aceasta pentru că au venit cu informații luate de pe diverse canale de comunicare. A trebuit tot timpul să purtăm un dialog cu ei, să îi consiliem, în general”, a spus președintele Colegiului Farmaciștilor Brașov, Mirela Zamfir.
Chiar dacă se găsesc „la liber” și pot fi procurate fără rețete medicale, farmaciștii recomandă achiziționarea acestor suplimente doar la recomandarea medicilor și în special din farmacii sau magazine naturiste, nu din surse neautorizate sanitar. În caz contrar, produsele pot avea efecte nedorite asupra sănătății oamenilor.
„Am avut foarte mult de lucru în cazul unor amestecuri de ingrediente pentru că pot avea efecte nedorite. Își pot cumpăra, de exemplu, 2-3 produse care sunt numite suplimente alimentare și un ingredient să fie prezent în toate 3. De exemplu, vitamica C poate fi găsită în mai multe produse”, a adăugat Mirela Zamfir.
Aceste preferințe pentru creșterea imunității în rândul populației se regăsesc și într-un studiu recent al companiei de cercetare a pieței ISence Solution.
Astfel, 85% dintre consumatori au luat în ultima perioadă vitamine, iar 79% au luat suplimente alimentare. În top 3 vitamine preferate se numără Vitamina C (49%), Vitamina D (41%) și Magneziu (40%). La suplimentele pentru imunitate au apelat 42% dintre cei chestionați, iar peste 20%, la cele pentru protecția ficatului.