Lecția sistemului hibrid: după pandemie, Ministerul ia în calcul "Școala virtuală", pentru anumite cazuri de elevi
"Școala virtuală" în special pentru copiii cu boli cronice.
08 Aprilie 2021, 20:43
„Școala virtuală” în special pentru copiii cu boli cronice. Este soluția ce ar putea fi implementată, după ce va trece pandemia, învățând chiar din lecția sistemului de predare hibrid. Un sistem adoptat doar de nevoie, după cum a recunoscut chiar secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, aflat, joi, la Brașov.
“Eu am predat hibrid, este extrem de ineficient, mie mi-a fost foarte greu, mai ales că era o clasă de a IX-a, pe unii dintre ei nu i-am cunoscut deloc, nu i-am întâlnit fizic niciodată, o parte erau pe ecran, o parte erau în sală. Din punct de vedere al legislației, hibridul nu există, dar în teorie, în practică, n-ai încotro. E cumva mai mult decât nimic, pentru că n-ai încotro, atunci când ai o parte din copii acasă sau când rata de infectare este mare și trebuie neapărat să pstrezi o distanțare”.
Teoretic, a afirmat oficialul, după ce va fi trecut pandemia, toți copiii vor avea un dispozitiv cu care să se conecteze la o școlă virtuală, în cazuri în care este absolut necesar acest lucru.
“Va trebui să ne intre în obișnuință ca sistemul online și chiar hibrid să fie o soluție în situații ca de exemplu: copil cu picior fracturat, stă acasă o lună. Și o altă idee, pe care am discutat-o cu o asociație civică: există copii care sunt bolnavi cronic și care sunt internați în spital cu lunile și chiar avem în vedere și am discutat deja la nivelul ministerului despre înființarea unei școli virtuale, la care să fie înmatriculați copiii, pe perioada în care sunt fie spitalizați, fie imobilizați. Putem găsi soluții în care învățământul online și chiar învățământul hibrid să fie bun, nu neapărat rău”.
Sorin Ion s-a aflat, joi, la Braşov, unde a fost lansată, oficial, campania „Vaccinare şi testare pentru învăţare”.