Liceenii de la Colegiul Tehnic Transilvania Brașov au studio de podcast
Articol de Adina Chirvasă, 25 Aprilie 2025, 13:05
Din luna mai, elevii își vor afirma creativitatea și vocile în emisiunile pe care vor începe să le difuzeze.
Studioul a fost realizat împreună cu profesorul de fizică Bogdan Barbu și cu sprijinul mai multor parteneri, dar și cu banii câștigați de dascăl și tineri la concursul „Profesori Altfel”, ediția a 3-a.
Podcast-urile realizate de elevi vor fi difuzate de două ori pe lună, temele și invitații fiind alese chiar de către adolescenți.
Profesorul Bogdan Barbu:
Prin acest proiect, Colegiul Tehnic Transilvania atinge mai multe aspecte. Dezvoltarea abilităților de comunicare, în primul rând. Exprimarea creativității, discutând diverse teme: muzică, știință, social, gaming. Știm că ei au foarte multe pasiuni. Lucrul în echipă, nu în ultimul rând, pentru că suntem conștienți că implică o colaborare, un scenariu, înregistrare, editare, promovare. Sunt foarte mulți pași de urmat și se simt ascultați elevii noștri, în primul rând, valorificați, discutând diverse subiecte. Din școală, din comunitate și acesta este un lucru foarte important pentru ei.
Elevii sunt foarte încântați de acest proiect, după cum ne spune Sidonia Ivan:
Mi s-a părut o idee foarte bună, dar nu credeam că o să se pună în practică, sincer. Dar a doua zi a venit domnul Barbu la noi și ne-a zis: <ne apucăm de treabă>. Am început să facem curat, să strângem din anexă, să văruim. Iar acum avem un spațiu creativ unde putem discuta liber despre subiectele care ne pasionează, de la știință, aviație, artă, până la viața de zi cu zi în liceu. Ne ajută să ne dezvoltăm abilitățile de comunicare, lucrul în echipă, dar și încrederea în noi. Sala de podcast a devenit o punte, să zic așa, între liceu și comunitate. Ideile bune prind viață când cineva crede în ele, așa cum face domnul Barbu cu elevii lui.