Lucrătorii HoReCa, față în față cu reprezentanții instituțiilor care-i controlează
Problemele care trebuiau clarificate au fost solicitate chiar de lucrătorii din industria ospitalității.
08 Iunie 2021, 19:18
Etichetarea produselor finite, condițiile de păstrare și acordarea termenelor de valabilitate sunt câteva teme discutate astăzi la întâlnirea prefectului Cătălin Văsii cu reprezentanții sectorului HoReCa și autoritățile cu atribuții de control pe lanțul alimentar din județ.
Problemele care trebuiau clarificate au fost solicitate chiar de lucrătorii din industria ospitalității.
„S-a propus – și am agreat acest lucru – ca toate concluziile acestor întâlniri periodice să constituie, în acord cu legislația specifică în vigoare, baza unui ghid de bune practici care să fie la dispoziția tuturor celor din industria brașoveană a ospitalității. Acest demers este în spiritul a ceea ce am susținut nu o dată, respectiv faptul că în afară de atribuția de control, aceste instituții au menirea să ofere și consiliere agenților economici”, a declarat Cătălin Văsii.
Prefectul județului Brașov a precizat că zilele următoare va organiza o ședință de lucru cu conducerile instituțiilor brașovene cu atribuții de control pe lanțul alimentar pentru a pune la punct o practică unitară, dar în cadrul căreia fiecare dintre acestea să acționeze doar în aria sa de competență. Este vorba despre instituții precum DSVSA, DSP, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor și Direcția pentru Agricultură.