Mai multe locuri în creșe și mai multe grădinițe în cartierele noi, în planul municipalității brașovene pentru următorii 8 ani
La acest moment, 7 din cele 13 cartiere ale Brașovului nu au nici o creșă, iar acolo unde aceasta există, numărul de copii depășește semnificativ capacitatea.
15 Februarie 2022, 15:39
Toți copiii cu vârste cuprinse între 3 și 5 ani vor avea un loc în grădiniță, la Brașov, în următorii 8 ani, iar cel puțin 30% dintre micuții sub trei ani vor avea acces la creșă. Cel puțin așa își doresc autoritățile locale care au lansat, azi, în dezbatere publică, Strategia privind infrastructura de educație timpurie a municipiului Brașov 2022-2030.
„Este un document care se referă la prioritizarea nevoilor de dezvoltare de infrastructură de educație în creșe și grădinițe, în cartierele Brașovului. Pe lângă proiectele pe care le avem deja în lucru, ne referim la patru creșe și la cinci grădinițe, prinse inclusiv în bugetul din acest an. Este foarte important să discutăm deschis despre nevoile Brașovului, repartizate pe cartiere. Aștept opiniile voastre cu privire la nevoia de creșe și grădinițe în Brașov”, a declarat primarul municipiului, Allen Coliban.
La acest moment, 7 din cele 13 cartiere ale Brașovului nu au nici o creșă, iar acolo unde aceasta există, numărul de copii depășește semnificativ capacitatea.
Rețeaua de grădinițe este bine dezvoltată ca număr de locuri, însă repartizarea pe cartiere nu mai corespunde evoluției demografice. Astfel, în Astra, un cartier cu o populație destul de îmbătrânită, sunt acum 9 grădinițe, iar în cartierele Bartolomeu și Stupini, care au înregistrat o dezvoltare rezidențială semificativă, există în acest moment doar câte o instituție de învățământ preșcolar.
Brașovenii sunt invitați să vină cu propuneri de completare sau modificare a acestui proiect de strategie până în data de 8 martie, pe e-mail-ul infopublice@brasovcity.ro, pe site-ul primăriei sau prin intermediul Centrului de Informaţii pentru Cetăţeni.