Meniurile restaurantelor din Poiană vor conține mai multe informații despre produse, din această iarnă
Din această iarnă, în meniurile restaurantelor veți găsi mai multe informații despre componența produselor, precum valori nutriționale, cantitate de acizi grași sau zaharuri, pe lângă alergeni.
07 Octombrie 2022, 13:43
Din această iarnă, în meniurile restaurantelor veți găsi mai multe informații despre componența produselor, precum valori nutriționale, cantitate de acizi grași sau zaharuri, pe lângă alergeni.
Hotelierii din Poiana Brașov, Râșnov și Bran au avut o întâlnire cu reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, la care a participat inclusiv președintele ANPC, Horia Constantinescu.
Discuții au fost și pe tema unor situații neclare din lege, cum ar fi tipurile de frigidere care pot fi folosite în bucătăriile din domeniul HoReCa sau cum ar trebui să arate un pat standard de hotel.
“Hotelierii își dau tot interesul și toată silința ca totul să fie ireproșabil, dar în același timp legea se mai schimbă. Discuțiile au fost la nivel de consiliere. Se apropie foarte rapid sezonul de iarnă și bineînțeles că în afară de ofertele cu care îi întâmpinăm vom avea și bucătării curate și camere curate și îngrijite. Pot veni fără nicio grijă”, a spus Roxana Cojocea, președintele Asociației de Turism Poiana Brașov.
O altă noutate este sistemul prin care hotelierii cer un control de fond al ANPC, ceea ce înseamnă că inspectorii nu vor da amenzi în cadru acestor controale, ci vor veni cu o consiliere bazată pe lege și sugestii, iar sancțiunile vor fi date numai dacă în urma sugestiilor problemele nu vor fi remediate.
ANPC va pune la dispoziția hotelierilor și un ghid de bune practici.