Munții Făgăraș, într-un album special
„Întâlniri memorabile prin Munții Făgăraș” este titlul albumului care a fost lansat recent de către cei de la Fundația Conservation Carpathia și cuprinde 140 de imagini unice.
Articol de Adina Chirvasă, 19 Octombrie 2024, 15:12
Acestea au fost imortalizate de 25 fotografi români, membri ai Forona – Asociația Fotografilor de Natură din România.
Despre acest album ne-a dat mai multe detalii reprezentanta Fundației Conservation Carpathia, Victoria Donose:
”Munții Făgăraș se remarcă prin frumusețea lor și prin faptul că au o natură deosebită. Vorbim aici de pădurile virgine pe care le mai avem în Munții Făgăraș, vorbim aici de viața pe care o cuprind și ne referim aici la populațiile sănătoase de râși, urși, lincșoi și multe alte specii. Și încă ceva, oamenii acestor munți. Acest album cuprinde o serie de întâlniri pe care le-am avea oricare dintre noi atunci când mergem în Munții Făgăraș. Este nevoie să conștientizăm ceea ce avem noi, este nevoie să ne bucurăm de ceea ce avem noi și este nevoie să protejăm ceea ce avem”.
Intenția celor de la Fundație este ca în viitor să reușească să transforme Munții Făgăraș într-un parc național, o arie în care să fie protejate flora și fauna de aici. Albumul a fost tipărit acum în ediție limitată, ce cuprinde doar 2000 de exemplare.
”Va fi distribuit gratuit pentru a promova Munții Făgăraș, însă la finalul acestui an ne propunem să mai scoatem o ediție care să fie accesibilă pentru oricine își dorește din țară sau din străinătate, pentru că acest album este o carte de vizită, o carte de vizită pentru România, pentru natura României și pentru oamenii din România”, a mai menționat reprezentanta Fundației Conservation Carpathia.
Albumul a fost realizat în cadrul proiectului „Crearea unei zone de natură sălbatică în sudul Munților Carpați România”, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. O dată cu lansarea acestui album a fost deschisă la București, la Muzeul Satului Dimitrie Gusti, o expoziție cu același titlu, ce poate fi vizitată până în 1 noiembrie.
Citește și: De Ziua Armatei, concurs de istorie pentru elevi