Muzică, film și sport, la comemorarea a 35 de ani de la revolta anticomunistă de la Brașov
Peste o săptămână se împlinesc 35 de ani de la revolta anticomunistă de la Brașov, din 15 Noiembrie 1987. Evenimentul istoric va fi comemorat prin competiții sportive, programe artistice și momente culturale.
08 Noiembrie 2022, 12:45
Peste o săptămână se împlinesc 35 de ani de la revolta anticomunistă de la Brașov, din 15 Noiembrie 1987.
Pe lângă depunere de coroane și slujbe religioase, evenimentul istoric va fi comemorat prin competiții sportive, programe artistice și momente culturale, în perioada 13-16 noiembrie, după cum au anunțat organizatorii.
„În 15 noiembrie, la ora 9.00 avem o lansare de carte și proiecția de film «2 ani prea devreme». După aceea, la ora 12.00 avem depunerea de coroane, slujba, ceremonialul religios. În 16 avem un concert Alexandru Andrieș. Intrarea este liberă”, a precizat vicepreședintele Asociației 15 Noiembrie, Dănuț Iacob, la emisiunea Pulsul Zilei cu Florin Pop, la Radio România Brașov FM.
Activitățile sportive sunt cele care vor atrage cei mai mulți participanți, iar recordul de alergători va fi la Campionatul Național 5K organizat în premieră la Brașov, în 13 noiembrie.
„Am închis înscrierile la Campionatul Național, o competiție pe care o organizăm împreună cu Federația Română de Atletism, în parteneriat, bineînțeles, cu Asociația 15 Noiembrie 1987, cu Primăria Municipiului Brașov. Este o competiție în premieră în România (...) Anul acesta, când se împlinesc 35 de ani de la Revolta anticomunistă din ‘87, iată că începem să scriem istorie în continuare și pe linie sportivă, să spun așa. Vor participa cei mai buni atleți din România. Evenimentul principal, bineînțeles, va rămâne și la ediția din acest an Crosul 15 Noiembrie, concursul dedicat atleților amatori de toate vârstele”, a spus președintele Asociației județene de Atletism, Silviu Prescornițoiu.
Startul se va da la ora 11.00, în interiorul Parcului Industrial Roman, exact din dreptul fostei Secții 440, locul unde a izbucnit Revolta din 1987.
După start, atleții vor trece de poarta fostei Uzine de Autocamioane și vor alerga pe traseul Strada Poienelor – Calea Bucureşti – Spitalul Judeţean – Spitalul Astra – Intersecția „Trei Alimentare” – Biserica de Lemn – AFI Brașov – Spitalul CFR – Sala Patria – Teatrul „Sică Alexandrescu” – Prefectură.
Traseul este măsurat și omologat internațional de Asociația Internațională de Maraton.