Noaptea Muzeelor, ca înainte de pandemie: în mai, fără mască, fără restricții
După ediția anulată, în 2020, și o alta mutată în luna iunie, în 2021, Noaptea Muzeelor ediția 2022 revine în formatul cunoscut de dinainte de pandemie.
10 Mai 2022, 18:58
După ediția anulată, în 2020, și o alta mutată în luna iunie, în 2021, Noaptea Muzeelor ediția 2022 revine în formatul cunoscut de dinainte de pandemie.
Astfel, sâmbătă, 14 mai, până la miezul nopții, muzeele din oraș și din județ își țin porțile deschise penrtu vizitatori. Care sunt primiți fără restricții și fără mască.
Mai mult, în Brașov, Noaptea Muzeelor aduce un nou obiectiv în circuit: Muzeul Amintirilor din Comunism, deschis în centrul orașului, chiar lângă Muzeul de Artă, la începutul lunii aprilie. Îl puteți vizita gratuit, între orele 19.00 și 24.00, dar dacă vreți să gustați din produse din acea epocă, la cafeneaua din interior va fi contracost.
“Îi așteptăm pe toți, cu mic cu mare, să vină să descopere povești și obiecte din comunism. Cafeneaua, de asemenea, o să fie deschisă pe toată perioada aceasta. Avem un meniu tradițional pentru perioada respectivă, bineînțeles, sandviș cu parizer ca starul meniului și îi așteptăm pe cei care vizitează să se oprească să mănânce un sandviș, noi fiind întreprindere socială, taate profiturile pe care le facem, 90% dintre ele, se duc către misunea noastră socială, de a lucra cu copii din grupuri vulnerabile”, a spus Alina Beteringhe, fondatoare a Muzeului.
În circuitul brașovean al Nopții Muzeelor vor fi și instituții cu tradiție deja în eveniment, cum sunt Muzeul „Casa Mureșenilor” și Casa Ștefan Baciu.
“Oferim tuturor celor care vor trece pragul muzeelor noastre posibilitatea de a vizita expozițiile permanente și temporare, expoziții dedicate istoriei familiei Mureșeanu sau istoriei familiei poetului Ștefan Baciu, respectiv expoziția temporară « De la Constantinopol la Athos». Pe lângă acestea, cei care doresc, vor putea participa la ateliere educaționale, între orele 18.00 și 20.00, iar între orele 20.00 și 22.00, vom avea concerte de muzică ușoară, de jazz, de folk și de muzică clasică”, a precizat directorul Muzeului Casa Mureșenilor, Valer Rus.
Și cei de la Muzeul Civilizației Urbane așteaptă vizitatori până în miez de noapte.
“Noaptea Muzeelor se va desfășura în două sedii: Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, din Piața Sfatului nr.15, și Muzeul Etnografic «Gheorghe Cernea» din Rupea, iar la muzeul din Rupea puteți participa și la ateliere de împletituri cu sfoară. Veți vedea, de asemenea, expozițiile permanente și câteva filme documentare”, a spus purtătorul de cuvânt al instituției, Bogdana Balmuș.
Până acum, au mai anunțat că participă la eveniment Muzeul de Artă, Muzeul Codlei, dar și Castelul Bran.