Noua organigramă a Primăriei, respinsă. Primarul vrea o ședință extraordinară, luni, pentru același punct
Noua Organigramă a Primăriei a fost respinsă de aleșii locali, în ședința de plen de miercuri, după discuții aprinse.
30 Septembrie 2021, 11:03
Noua Organigramă a Primăriei a fost respinsă de aleșii locali, în ședința de plen de miercuri, după discuții aprinse.
Proiectul noii organigrame prevedea o suplimentare a schemei de personal, de la aproximatv 330 de persoane, cât cuprinde acum, la 400 de angajați, cu tot cu cele 3 funcții de demnitate publică: primar și doi viceprimari. Mai pe scurt, noua organigramă ar fi urmat să aibă 11 Direcții, față de 7 acum, și 47 de directori. Direcțiile actuale ar fi urmat să fie reorganizate și ar fi urmat să apară 2 noi direcții: cea de Educație, Cultură, Sport și Recreere și Direcția pentru Parcări.
Unii dintre aleșii locali au spus că schema propusă este supradimensionată și ineficientă.
“Faptul că de atâția ani de zile - de 14 ani de zile - această primărie a funcționat cu un număr de angajați și acuma, dintr-odată, este nevoie de 65 de posturi noi - 5 persoane detașate de la Asociația Metropolitană Brașov, 12-14 consilieri pe care îi aveți dumneavoastră personal - din punctul meu de vedere nu reprezintă o eficiență a acestei organigrame”, a spus consilierul local, Lucian Pătrașcu.
Edilul, de cealaltă parte, a motivat suplimentarea prin faptul că, în prezent, aparatul de specialitate este supraîncărcat. Iar în alte municipii, organigrama este mult mai mare:
“Am 6 consilieri - atâta permite Codul administrativ. Am, în rest, un aparat de 332 de persoane la care propunem să suplimentăm cu 65 de posturi, în condițiile în care creăm niște posturi noi, niște servicii noi, și în condițiile în care pe foarte multe dintre servicii există încărcare foarte mare. Cluj-Napoca - total organigramă 1095, Timișoara - total organigramă 640, Oradea – 587. Sunt cifre de la municipii cu care noi, teoretic, colaborăm și concurăm totodată, mai ales în domeniul dezvoltării și al fondurilor europene”, a explicat primarul Allen Coliban.
Suplimentarea ar fi însemnat un impact bugetar de 470.000 de lei lunar, potrivit celor prezentate în ședință.
Proiectul a fost respins cu 13 voturi pentru și 14 împotrivă.
Primarul municipului Brașov a anunțat că va convoca luni o ședință extraordinară, în care va supune din nou aprobării acest punct. Mai mult, edilul a promis că va reveni cu organigrama până va fi aprobată.