O conductă de gaz creează probleme la realizarea spitalului modular la Brașov
Unitatea medicală modulară de la Spitalul Județean Brașov este în faza de avizare, potrivit președintelui Consiliului Județean Adrian Veștea.
13 Aprilie 2020, 12:17
Unitatea medicală modulară de la Spitalul Județean Brașov este în faza de avizare, potrivit președintelui Consiliului Județean Adrian Veștea. Dar proiectul nu este lipsit de provocări, motiv pentru care a și fost redus numărul de paturi pentru terapie intensivă în spitalul modular.
„În curtea spitalului este o conductă de gaz care traversează terenul de la un capăt la altul și am fost nevoiți să ținem cont de ea. Unitatea medicală modulară trebuie făcută în curtea spitalului pentru că vor fi realizate, printre altele, unitatea de radiologie și laboratorul pentru analize necesare în proiect. Ca urmare, am regândit proiectul și am restructurat conceptul, care a ajuns la 29 de paturi ATI”, a spus Adrian Veștea.
Planul a fost înaintat către Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență și către Direcția de Sănătate Publică Brașov pentru un aviz de principiu, pentru ca apoi să fie demarate lucrările.
„Ulterior vom putea demara lucrările la spitalul modular cu tot ceea ce implică: instalații electrice, de gaz, circuite medicale și alte aspecte obligatorii într-un astfel de proiect. Deocamdată avem o variantă realizată pe geometria respectivă și suntem obligați să ținem cont de fluxuri, pentru ca proeictul să poată fi avizat de DSP Brașov”, a mai spus Adrian Veștea.
Între timp, membrii Fundației Hera, cei care au propus proiectul administrației județene din Brașov și care îl vor realiza după modelul unității medicale modulare de la Spitalul Elias din București, se confruntă la rândul lor cu o altă provocare, legată de mediu. Zona în care se va construi spitalul modular este plină de arbuști, astfel că se caută soluții pentru replantarea lor în apropiere.