Oră de dirigenție despre jurnalism și cyberbullying
Elevi din clasa a VII-a au aflat astăzi detalii despre meseria de jurnalist dar și despre fake news și cyberbullying de la echipa Radio România Brașov FM.
Articol de Theodora Ghiorghiu, 05 Aprilie 2024, 15:36
Jurnaliștii Răzvan Țirea și Theodora Ghiorghiu i-au invitat astăzi pe elevii din clasa a VII-a A, ai Școlii Nr. 6, Iacob Mureșianu (Corp B) Brașov, la o oră specială de dirigenție, în care s-a vorbit deschis despre meseria de jurnalist, despre radio, rețele sociale și informarea corectă din ce în ce mai dificilă într-o lume a dezinforării și fake news-ului.
De asemenea, s-a discutat despre bullying și cyberbullying, în cadrul campaniei de conștientizare și prevenție, derulată în această perioadă de Radio România Brașov FM.
Adolescenții brașoveni s-au arătat interesați de meseria de jurnalist, au adresat întrebări despre munca într-un post de radio, au vrut să descopere mai multe despre realizarea playlistului și cum sunt vedetele în realitate, atunci când microfonul este închis.
În cadrul acestei discuții amicale libere, am oferit informații despre cum se realizează o știre, despre cum ne puteam feri de fake news și am abordat și subictul campaiei Radio România Brașov FM: STOP Cyberbullying!
Adolescenții au aflat că primul pas pe care trebuie să-l facă atunci când sunt agresați sau sunt martorii unei astfel de agresiuni pe rețelele de socializare este să ceară ajutorul unei persoane de încredere: un profesor, un părinte, o rudă.
La școală pot cere ajutorul unui consilier. Agresorii online pot fi oricând blocați și raportați. Iar dacă situația este gravă iar pericolul iminent, atunci se poate solicita sprijinul Poliției. Le-am reamintiit elevilor că trebuie să fie atenți și la protejarea datelor personale.
Campania „STOP Cyberbullying” continuă!