Ora Pâmântului, marcată și la Brașov
Brașovul se va alătura acestei acțiuni colective. Toate luminile din centrul istoric al orașului vor fi oprite în intervalul 20:30 - 21:30.
Articol de Ruxandra Stoica, 23 Martie 2024, 13:37
Cea de-a 18-a ediție a Orei Pâmântului are loc astăzi, 23 martie, la ora 20:30. Timp de o oră, oameni simpli, instituții și companii, vor stinge luminile, pentru a marca împreună cel mai mare eveniment de mediu din istorie.
Ca în fiecare an și Brașovul se va alătura acestei acțiuni colective, astfel că, toate luminile din centrul istoric al orașului vor fi oprite în intervalul 20:30 - 21:30.
Unii brașoveni susțin că nu vor face nimic deosebit pentru a marca „Ora Pâmântului”, tocmai pentru că au grijă zilnic să nu facă risipă de energie.
„Seara stăm doar la lumina unui lampadar micuț. În mod constant și fără televizor. După ce venim de la serviciu, fără televizor, o să fiu atentă și o să verific de două ori. O să fie și încărcătoarele scoase din priză”, a spus o brașoveancă.
„Luminile mele sunt proiectate să fie economice, pentru că în viața de zi cu zi încercăm să economisim energie. Energia e scumpă și este greu de regenerat, deci nu fac un efort suplimentar astăzi. Efortul meu este permanent să țin consumă în energie electrică, termică sub control”, a punctat un brașovean.
Brașovul este printre primele orașe din România, care s-a alăturat acestei inițiative, în anul 2009.
„Ca de fiecare dată în ultimii 16 ani, Brașovul se alătură miilor de orașe din întreaga lume care vor participa la Ora Pământului, cel mai mare eveniment internațional care atrage atenția asupra schimbărilor climatice prin oprirea luminilor timp de oră. Astfel, sâmbătă, între orele 20:30 și 21. 30, va fi oprit iluminatul public în toată zona centrului istoric. Totodată, și literele de pe Tâmpa vor fi stinse, iar în ultimele 15 minute ale Orei Pământului, pentru a sublinia și mai mult modul în care comportamentul fiecăruia dintre noi influențează viitorul planetei, literele de pe Tâmpa se vor aprinde și și vor pulsa asemenea bătăilor inimii. Acest eveniment este organizat de World Wide Found for Nature, organizația care l-a inițiat și sprijinit încă din 2007, iar Brașovul este printre primele orașe din România care s-a alăturat acestei inițiative începând cu anul 2009”, a menționat purtătorul de cuvânt al primăriei Brașov, Sorin Toarcea.