Parc special la Brașov pentru amatorii de skateboard, patinaj pe role și artă urbană cu graffiti
Proiectul constă în amenajarea unui parc tematic pentru amatorii de skateboard, patinaj pe role și artă urbană cu graffiti.
16 Iulie 2021, 13:01
"Oraș de bun simț turistic" este noul concept care ar putea fi implementat la Brașov, o premieră în România.
Proiectul constă în amenajarea unui parc tematic pentru amatorii de skateboard, patinaj pe role și artă urbană cu graffiti.
"Mi-aș dori foarte mult ca acest concept să fie implementat, pentru prima dată în România, aici, la Brașov. Pe lângă faptul că ar atrage mai multi turiști în Brașov, ar crea și niște facilități intreresante pentru cei din comunitatea locală. Ne-am gândit la construirea unui parc pentru skateri și rolleri dar și pentru cei care practică această formă de artă urbană, numită generic - graffiti ", a spus președinta Asociației de Bun-simț Turistic și Atitudine Civică, Cristina Predoiu.
Cristina Predoiu susține că a contactat de câteva luni autoritățile locale pentru identificarea unui spațiu adecvat, în care ar putea fi organizată chiar și o competiție internațională.
"Ne dorim crearea unui parc tematic amenajat de la zero, nu vrem să intervenim asupra unui parc în care oamenii se plimbă și ies să ia o gură de aer proaspăt. Din păcate, până la ora aceasta nu am reușit să identificăm o zonă potrivită. Toate proiectele noastre se realizează doar din surse financiare private. Sponsorii sunt dispuși să ne ajute, însă degeaba am reuși noi să adunăm banii necesari dacă nu găsim terenul", a adăugat Cristina Predoiu.
Proiectul are și o latură educativă importantă - o ocazie în care amatorii de artă urbană cu graffiti să se exprime într-un cadru organizat, a afirmat Cristina Predoiu, care a făcut referire la stricăciunile pe care unii dintre aceștia le aduc, pe ascuns, clădirilor din tot orașul.
"Dacă vă uitați prin oraș, peste tot sunt exemple negative. Nu mai departe, strada Sforii, din Centrul Istoric al Brașovului, care este un punct de atracție important din punct de vedere turistic. Chiar dacă a fost reabilitată, renovată, revopsită, la un interval de câteva săptămâni a fost mâzgălită și chinuită cu tot felul de mesaje. La fel, pe clădirile de patrimoniu din oraș... întreținerea lor costă foarte mult, este dificil să se intervină regulat, să fie curățat acel graffiti de pe pereții acestora", a argumentat Cristina Predoiu necesitatea unui astfel de proiect.
După ce proiectul va fi realizat, toată investiția va fi donată ulterior "la cheie" municipalității, fiind în beneficiul comunității brașovene, a precizat președinta ASociației de Bun-Simț și Atitudine Civică.