Povestea brașoveanului Adrian Bularca, unul dintre cei mai apreciați consultanți de cafea din lume!
De la sămânță la cană nu a fost prea mult timp de gândire, dar a fost unul intens de pregătire.
Articol de Adina Milea, 11 Noiembrie 2024, 16:19
Brașoveanul Adrian Bularca se numără, azi, printre cei mai căutați consultanți de cafea din lume.
Din 2005 a descoperit cafeaua și a aprofundat tot ce se putea despre una dintre cele mai consumate bauturi din lume. Azi, el se află pe punctul de a înființa singura Academie din Brașov destinată educației în domeniul cafelei de specialitate. Iar astfel de școli sunt puține în România.
L-am găsit pe Adi în locația sa din Schei, într-un cadru aristocratic unde prepara cafeaua folosind diferite moduri – de la imersie la syphon, o metodă folosită încă din anii 1960 pe care azi o regăsim, de pildă, în Japonia. Pentru el, pasiunea pentru cafea a început ... de la un espresso, de pe vremea când lucra în HoReCa, în diferite hoteluri și restaurante din țară.
Adrian Bularca:
Astăzi, Adrian Bularca realizează, cel puțin lunar, la Brașov, worksop-uri sau training-uri în ceea ce privește cafeaua de specialitate. Îi învață pe oameni care este procesul de realizare a acestei băuturi – de la istoric, arome - la cum se servește cafeaua în anumite circumstanțe:
Din nou, Adrian Bularca:
Cea care îl ajută pe tânărul brașovean să ofere sens acestei povești, transformată ulterior în afacere, este chiar soția lui, care recunoaște că s-a îndrăgostit de espresso. Cristina ne-a dezvăluit că odată ce a început să cunoască lumea cafelei nu a mai vrut să se mai uite înapoi:
Cristina Bularca:
Din 2020, cuplul brașovean împărtășește experiența cafelei și în Orientul Mijlociu, în locuri precum Sri Lanka sau Kuweit.