Pregătirea pârtiilor poate începe, tehnic. Practic, nu se știe când sau dacă vor fi deschise
Lucrările de pregătire a pârtiilor se apropie de final. Au fost verificate și echipamentele și utilajele de producere a zăpezii artificiale și cele de transport pe cablu.
15 Octombrie 2020, 13:31
Lucrările de pregătire a pârtiilor se apropie de final.
Au fost verificate și echipamentele și utilajele de producere a zăpezii artificiale și cele de transport pe cablu.
“Cred că în maxim două săptămâni suntem capabili să facem ultimele probe de presiune și de verificare a instalațiilor de produs zăpada artificială, în vederea așteptării primelor temperaturi negative în care vom fi capabili să producem zăpadă artificială. De asemenea, mașinile de amenajat pârtiile sunt, la fel, pregătite pentru sezonul care urmează”, a spus reprezentantul firmei care gestionează întreținerea domeniului schiabil, Dorin Drăgoi.
În Poiană, în prezent, cele 6 ratrackuri sunt funcționale. În curând va fi finalizată montarea plaselor dc protecție și a marcajelor. Lacul de acumulare este plin în proporție de 85% și până în 15 noiembrie va fi plin.
Singura necunoscută rămâne informația oficială despre deschiderea pârtiilor, în contextul evoluției pandemiei. Pactic, nu se știe dacă sau în ce condiții vor fi deschise domeniile schiabile din România, dar operatorul de transport pe cablu din Poiană a început deja pregătirile pentru a putea gestiona transportul schiorilor în condiții de maximă siguranță sanitară.
„Există acum discuții la nivelul Asociației Transportatorilor pe cablu cu privire la măsurile pe care aceștia ar trebui să le ia pentru a reduce la minim riscul transmiterii acestui virus. Poate cea mai importantă măsura pe care operatorul de transport pe cablu vrea să o ia în acest sezon este cea de a redeschide cele două teleschiuri Ruia și Kanzel. Teleschiurile sunt sisteme de transport pe cablu care protejează cel mai bine din punct de vedere al distanțării între schiori. Totodată, la nivelul telescaunelor s-au gândit o serie de măsuri, astfel încât să se păstreze distanța, la fel și în telegondole și în telecabină”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.
Telescaunul Ruia are 6 locuri și ar mai putea transporta doar 3 oameni, iar Lupului, care are 4 locuri, ar putea prelua 2 persoane. În telegondolă, accesul va fi limitat la 4 persoane în cabină și se va urca cu geamurile deschise. Telecabinele vor circula cu o treime din numărul maxim de pasageri și toți vor purta măști de protecție. Inclusiv în zonele de așteptare, masca va fi obligatorie.