Primăria Brașov și Consiliul Județean își dau mâna pentru proiectul Spitalului Regional, care ar urma să coste 600 de milioane de euro
Pentru acest proiect, Primăria și Consiliul Județean Brașov și-au dat mâna și au anunțat că vor lucra împreună.
09 Martie 2021, 19:09
600 de milioane de euro ar urma să coste Spitalul Regional de Urgență Brașov. O sumă estimată, deocamdată, de consultații care lucrează la studiul de fezabilitate. Acesta din urmă va stabili cu exactitate care este suma necesară.
Potrivit reprezentanților autorităților, suma estimată va acoperi atât partea de construcție, cât și partea de dotare.
“Studiul de fezabilitate, fiind vorba de un spital regional, va trebui să fie asumat și de către Ministerul Sănătății. Am răspuns tuturor întrebărilor pe care le-am primit, lucrurile acestea au generat o mutare de calendar. Dacă ne referim la valoarea estimată, suma totală - asta înseamnă construcția plus posibile, viitoare dotări, se va ridica la 600 de milioane de euro. Vom avea valoarea certă în momentul în care vom recepționa devizul din studiul de fezabilitate”, a spus primarul municipiului Brașov, Allen Coliban.
Pentru acest proiect, Primăria și Consiliul Județean Brașov și-au dat mâna și au anunțat că vor lucra împreună.
“Suntem o echipă și vom face în așa fel încât să lăsăm deoparte orice ambiții și orgolii, pentru a materializa acest obiectiv extrem de important pentru Brașov. Sunt oportunități de finanțare pe care nu le-am mai avut până în prezent și cred că, împreună, trebuie să facem front comun pentru a materializa aceste proiecte importante pentru Brașov”, a spus președintele Executivului Județean, Adrian Veștea.
Spitalul Regional Brașov ar urma să aibă 968 de paturi, dintre care 912 paturi pentru internare continuă și 50 de paturi, pentru internare de zi. Asta în prima etapă, pentru că intenția autorităților este ca în faza a doua să fie dezvoltat proiectul.
“Am discutat, totodată, de perspectivele de continuare a acestui proiect, pentru că, așa cum știți deja, vorbim de o primă fază, pentru spitalul regional, care însumează paturile pentru medicina de urgență, dar vorbim și despre o fază a doua, care să adauge la clădirea principală a spitalului funcțiuni complementare, astfel încât, la final, să avem un concept de «medical city» la Brașov”, a adăugat Allen Coliban.
Autoritățile speră ca la finalul lunii să fie prezentate conceptul arhitectural și datele de execuție finale din studiul de fezabilitate. Finanțarea pentru acest proiect ar urma să vină din fonduri europene, fie prin Planul Național de Reziliență și Redresare, fie prin Programele Operaționale de Sănătate.