Proiect de prevenire a criminalității informatice
Activitățile Inspectoratului de Poliție Județean Brașov în cadrul acestuia au început în aprilie 2023 și vor continua până în ianuarie 2024.
29 Iulie 2023, 20:23
Înșelăciunile pe rețelele de socializare, aceasta este tematica proiectului de prevenire a criminalității informatice care vizează siguranța online.
Activitățile Inspectoratului de Poliție Județean Brașov în cadrul acestuia au început în aprilie 2023 și vor continua până în ianuarie 2024.
În vederea prevenirii fraudelor on-line și a protejării informațiilor personale, Poliția Brașov recomandă:
Ø - Evitați să distribuiți detalii pe rețelele de socializare care ar putea permite persoanelor certate cu legea să vă copieze identitatea și luați în considerare setarea profilului dvs. în modul privat.
Ø - Verificați solicitările care vin de la prieteni sau cunoștințe înainte de a acționa în acest sens. Contactați direct persoanele respective pentru a vă asigura că nu sunteți înșelat.
Ø - Creați o parolă puternică și unică pentru toate conturile dumneavoastră online. Nu utilizați niciun fel de detalii personale în parola dumneavoastră.
Ø - Evitați să folosiți aplicații cu informații sensibile în timp ce utilizați conexiuni WI-FI publice.
Ø - Asigurați-vă că analizați cu atenție adresa URL înainte de a vă conecta la orice site web de socializare. Atenție la link-urile scurtate.
Ø - Fiți precauți cu privire la chestionarele atrăgătoare de pe rețelele de socializare. Chiar dacă unele chestionare sunt legitime, acestea pot fi folosite pentru a colecta informații personale.
Ø - Verificați sursa aplicațiilor care solicită informații personale de pe rețelele dvs. de socializare.
Ø - Fiți conștienți de postările care atrag atenția, indiferent dacă susțin că oferă carduri cadou, câștiguri la o loterie, știri de ultimă oră sau fotografii despre celebrități.
Ø - Nu distribuiți informații în exces. Acest lucru poate oferi infractorilor calea către escrocherii bine puse la punct pentru a vă înșela.
Ø - Evitați să dați clic pe fluxuri live false sau filme, care merg adesea la site-uri web care distribuie programe malware sau care solicită un card de credit pentru o vizualizare gratuită.